Annonce
Ikast-Brande

"Frihedens elevator” i farezonen

Marco Evaristtis ”Escalator Liberta” bliver efter alt at dømme skrottet, når det tidligere rådhus i Centerparken skal rives ned for at gøre plads til en ny skole. Arkivfoto: Erik Lauritzen
Stort kunstværk i Brande risikerer at blive skrottet af kommunen.

Brande: I slutningen af 2018 anbefalede Ikast-Brande Kommunes Billedkunstråd, at den chilenske kunstner, Marco Evaristtis værk ”Escalator Liberta” (Frihedens elevator) skulle indgå som en del af udsmykningen af den kommende skole i Centerparken.

Men det forslag er nu blevet afvist af kultur- og fritidsudvalget, som i stedet lægger op til at skrotte værket samtidig med, at bygningerne rives ned.

Værket, der er fra 1994, er af flere kunsteksperter vurderet som værende ”kunstfagligt bevaringsværdigt”. Et tilsvarende værk i dag vil formodentlig koste mere end en million kroner.

På kommunens forespørgsel har Marco Evaristti givet tilladelse til at bortskaffe værket, hvis det bliver nødvendigt, men at det selvfølgelig vil være dejligt, hvis værket kan blive brugt i den ene eller den anden sammenhæng.

På den baggrund besluttede kultur- og fritidsudvalget at bevilge 40.000 kroner til dokumentation af værket i form af opmåling, fotografering og materialebeskrivelse, hvorefter Escalator Liberta vil blive skrottet.

Det eneste, der lige nu skiller ”Frihedens elevator” fra genbrugspladsen, er byrådets endelige godkendelse af udvalgsbeslutningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce