Annonce
Horsens

Frieri blev til to rungende ja'er: Odinsgaard og AAB smelter sammen og kommer til at stå i spidsen for 4150 almene boliger

Michael Meldgaard (Odinsgaard) og Steffen Møller Borgbjerg (AAB Horsens) bliver sidestillede direktører i sammenlægningen af de to største aktører på det almene boligmarked i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Planerne blev luftet allerede i maj, og nu er det en realitet. Boligforeningerne Odinsgaard og AAB går sammen, får hjemmebane på Spedalsø og skal i to år have to sidestillede direktører. I længden sikres billigere boliger, lyder et vægtigt argument for beslutningen.

Horsens: De friede til hinanden allerede i foråret 2021, og tirsdag aften blev det til to gange "ja", da forholdet skulle besegles.

Odinsgaard og AAB bliver til ét stort boligselskab fra 1. januar 2022. Tirsdag skulle de to repræsentantskaber ved to separate afstemninger afklare, om det forarbejde, der er lagt i sammenlægningen i de seneste måneder, kunne fuldbyrdes. Det blev to klare ja'er.

- Baglandet har nikket godt og grundigt ja til de to boligorganisationernes indstilling, lød det fra en glad AAB-direktør Steffen Møller Borgbjerg, netop da det andet møde var slut.

Annonce

- Jeg glæder mig rigtig meget til at være med på holdet. Nu venter masser af hårdt arbejde forude, supplerede han.

Odinsgaard-direktør Michael Meldgaard var også lutter smil:

- Jeg er rigtig glad for den store opbakning fra repræsentantskabet. Det betyder meget for mig, at der var et oplyst grundlag at tage beslutningen på, og det har vi fået at vide, at der var.

Han roser sin bestyrelse for fuld opbakning i hele forløbet.

Gigant? Nej, det er vi ikke

Mindst to tredjedele af medlemmerne skulle møde op for at gøre repræsentantskaberne beslutningsdygtige, og det lykkedes. Der skulle samtidig mindst to tredjedele ja-stemmer til begge steder for at få så gennemgribende beslutning igennem. Det lykkedes også.

- Enkelte har stemt nej, fordi de ikke mener, at stort nødvendigvis er godt, forklarede Steffen Møller Borgbjerg.

Sammenlægningen af Odinsgaard og AAB betyder også, at de to bestyrelser smelter sammen. Formand bliver Niels Rasmussen (Odinsgaard) mens Poul Erik Rasmussen (AAB) bliver næstformand. Han ses til højre i billedet. Bagerst de to direktører, der bliver sidestillede: Michael Meldgaard (tv.) og Steffen Møller Borgbjerg. Privatfoto

Nok kommer AAB Odinsgaard til at sidde på cirka 55 procent af det almene lejeboligmarked i Horsens, men direktøren vil ingenlunde bruge ordet gigant. Jo, det er man måske i Horsens, men sammenlignet med boligforeninger i f.eks. Aarhus er man ikke.

- Vi er mellemstore, konstaterede Steffen Møller Borbjerg.

Annonce

Sideordnede direktører

Han og Michael Meldgaard bliver sideordnede direktører i maksimalt to år. Med sammenlægningen er det besluttet, at AAB Odinsgaard skal have én direktør senest 1. januar 2024. Hvem det bliver, er ikke afgjort.

Michael Meldgaard får ansvar for økonomi, projekt (udvikling af nye byggeprojekter) og byggeri, mens Steffen Møller Borgbjerg får ansvarsområderne organisation, drift og udvikling (her tænkt som det organisatoriske).

- Det er fuldstændig, som vi gerne vil have det, var meldingen fra begge direktører.

Bestyrelserne er lagt sammen og består fra 1. januar af de 17 medlemmer, der i dag sidder i enten AAB eller Odinsgaard. Den nye bestyrelse skal dog løbende slankes til 11 frem mod 2026.

Formand bliver Niels Rasmussen (Odinsgaard), mens den nuværende AAB-formand Poul Erik Rasmussen bliver næstformand.

Annonce

Hovedkvarter på Spedalsø

Samlet hovedkvarter bliver Odinsgaards bygning på Spedalsø Torv. Den er kun tre år gammel og dækker så udmærket behovet for den samlede administration.

- Der blev bygget mere, end man oprindelig skulle bruge, sagde Steffen Møller Borgbjerg.

Lige nu er der brug for alle mænd og kvinder. Vi er ikke ret mange ansatte sammenlignet med lignende organisationer.

Steffen Møller Borbjerg

AAB's lokaler i Kongensgade skal fortsat bruges delvist.

- Resten lejes ud. Det ligger attraktivt tæt på Campus Horsens, sagde AAB-direktøren.

Meldingerne fra både Borgbjerg og Meldgaard er, at medarbejderne har taget godt imod sammenlægningen. Ingen af de cirka 70 ansatte - inklusive den boligsociale del - bliver fyret. Eventuelle rationaliseringer med tiden klares via naturlig afgang.

Igangværende projekter

Odinsgaard:

  • I gang med nybyggeri af: 75 boliger på Honnørkajen, 26 boliger i Østbirk og 4 boliger på Endelave
  • I gang med renovering af: Ca. 50 boliger i Odinsparken i Gedved og 45 boliger i Humleballe i Søvind

AAB:

  • I gang med nybyggeri af: 37 boliger i Lund og 12 boliger på Nørrestrand
  • I gang med en større renovering af infrastrukturen på Sønderbro
  • I gang med renovering af yderområderne i afdeling 14 Axelborg
  • I gang med omfattende renovering af 88 boliger i Afdeling 1 Sønderport

- Lige nu er der brug for alle mænd og kvinder. Vi er ikke ret mange ansatte sammenlignet med lignende organisationer, sagde Steffen Møller Borgbjerg.

I det seneste halve år har man være i lidt af et vacuum. Intet stort er sat i gang, for alle ventede på de to afstemninger. Nu kan arbejdet - og eventuel videreudvikling - for alvor gå i gang.

Annonce

Husleje holdes i ro

Sammenlægningen er ifølge Steffen Møller Borgbjerg garant for, at huslejeniveauet holdes i ro. Uden et ja havde det ikke været muligt, lyder det. Uændret husleje er reelt en nedsættelse, betoner direktøren.

Et samlet AAB Odinsgaard gør det muligt at spare på indkøb og have råd til at ansætte specialister i blandt andet gdpr-reglerne. Konsulenthjælp har været en udgiftspost i vækst på det seneste.

- Medlemmerne kommer ikke til at mærke sammenlægningen - ud over at de nu med ét medlemskab får adgang til at søge 4150 boliger, sagde Steffen Møller Borbjerg.

Odinsgaard har i dag godt 2300 boliger, AAB har godt 1800 - og begge har en række projekter i gang, som det afsløres i faktaboksen.

- Nu skal vi til det alt praktiske - det glæder vi os begge til, lød afskedssalutten fra Michael Meldgaard.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce