Annonce
Horsens

Fremtidens Lund og omegn: Lokalråd inviterer til workshop

Rasmus Bie (til venstre) og Jens Heldgaard er begge aktive i Lokalrådet for Lund og Omegn, der står i spidsen for at lave en helhedsplan for området. Foto: Claus Skovholm
Lokalrådet for Lund og omegn og Horsens Kommune inviterer til workshop 3. juni, hvor de fremmødte skal tage næste skridt mod en helhedsplan for området.

Lund: - Udviklingen i Lund er positiv. Men den skal styres i den retning, vi ønsker, siger Jens Heldgaard.

Han er aktiv i Lokalrådet for Lund og omegn, der i fællesskab med Horsens Kommune inviterer områdets borgere til workshop på Lundskolen 3. juni.

Her skal de fremmødte komme med input til den helhedsplan, der skal definere, hvordan Lund og omegn skal udvikle sig de næste mange år frem. En proces, der blev indledt i april 2018.

- Vi skal have lagt en retning for den samlede udvikling. Vi holdt den første workshop i april sidste år, hvor der kom flere ideer på bordet, og det er blandt andet dem, vi nu skal arbejde videre med, siger Rasmus Bie, formand for Lokalrådet for Lund og Omegn.

Vi har fokus på at betragte Lund, Provstlund og Vinten som en helhed. Helhedsplanen skal føre til større samhørighed.

Jens Heldgaard

Større samhørighed

Det er særligt den stigende befolkningstilvækst i området, der har skabt behovet for en helhedsplan, og foreløbig har lokalrådet sat navn på en række af de temaer, der bliver relevante i planen, herunder udvikling af midtbyen, infrastruktur, rekreative områder, kultur og børn og unge.

- Vi har blandt andet en målsætning om, at der skal bygges ældreboliger i Lund, siger Jens Heldgaard.

Derudover skal helhedsplanen bruges til at knytte de lokale byer sammen.

- Vi har fokus på at betragte Lund, Provstlund og Vinten som en helhed. Helhedsplanen skal føre til større samhørighed, siger han.

Ved workshoppen bliver de fremmødte delt op i grupper, hvor det skal debatteres, hvilke ideer og problemstillinger der er relevante at arbejde videre med.

Inputtene vil blive brugt i lokalrådets og kommunens videre arbejde med helhedsplanen, der tidligst er færdig i 2020.

Workshoppen foregår fra klokken 17 til 19.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce