Annonce
Horsens

Fremover kører VIA i Horsens kun på grøn strøm

En ny el-aftale betyder, at al det strøm, der bruges i bygningerne på VIA University College, er produceret grønt. Det giver store besparelser i CO2. Foto: VIA University College
Annonce

Horsens: Solceller på tagene og mindre madspild i kantinerne. Hos VIA University College sker der hele tiden nye tiltag i jagten på mere bæredygtighed og mindre CO2-udledning.

Det nyeste tiltag er en treårig aftale, der betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser og derved sparer samfundet for mere end 3,2 tons CO2 årligt, skriver uddannelsesinstitutionen i en pressemeddelelse.

- Forsimplet sagt har vi sikret os dokumentation på, at der produceres en 100 procent grøn mængde strøm, der svarer til VIA's eget elforbrug, nemlig 7,5 millioner kilowatt årligt. Med aftalen er vi blandt de uddannelsesinstitutioner, der er længst fremme, når det kommer til bæredygtig drift. Det skal vi være stolte af. Med den størrelse, vi har, kommer også et ansvar, og det tager vi på os, fortæller Anders Thorsen, der er teknisk konsulent i VIA.

Hovedparten af den nye grønne strøm købes hos en ekstern leverandør, men op mod 10 procent kommer fra egne solceller.

Annonce
Annonce
Odder

Faldefærdig kro bliver revet ned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce