Annonce
Østjylland

Fremmødet halter på daginstitutioner i Aarhus: To ud af fem børn møder ikke op

Indtil videre er kun 60 procent af børnene mødt frem i daginstitutionerne i Aarhus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Indtil videre er 60 procent af børnene mødt op i daginstitutionerne i Aarhus siden de åbnede 15. april. De ti institutioner med lavest fremmøde ligger primært i udsatte områder.

AARHUS: Siden daginstitutionerne åbnede for to uger siden har der været et lavere fremmøde, end der normalt ville være.

I løbet af de første uger er fremmødet lige over 60 procent i gennemsnit. Særligt daginstitutioner i udsatte områder er ramt på fremmødet.

De ti institutioner med lavest fremmøde har alle under 50 procent fremmøde. Brabrand dagtilbud har det allerlaveste fremmøde på under 30 procent.

Hos Børn og Unge i Aarhus Kommune er de opmærksomme på problematikken.

- Der er en særlig udfordring i de udsatte boligområder. Det er derfor vi laver en indsats for at forklare forældre i områderne, at vi overholder foranstaltningerne fra myndighederne. Men det er en selvfølgelig en udfordring.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at forklare hvordan vi tager vare på sikkerheden, og holde løbende kontakt med forældre, der ikke sender deres børn afsted for at høre, hvordan det går og hvorfor de ikke sender deres børn afsted, siger Stefan Møller Christiansen, Børn- og Unge-chef i Aarhus Kommune.

Her ses de ti daginstitutioner med lavest og højest fremmøde i Aarhus Kommune. Den orange linje er gennemsnittet for alle daginstitutioner i perioden. Foto: Aarhus Kommune
Annonce

Flere forældre er bange

På det seneste er der kommet en stor facebookgruppe ved navn 'Mit barn skal ikke være forsøgskanin for covid-19'. Gruppen har over 40.000 medlemmer.

Tendensen med bekymrede forældre genkender Stefan Møller Christensen, som opfordrer til mere dialog.

- Det er en uvant situation for alle parter. Vi er blevet særligt opmærksomme på, at der kan være en utryghed i forhold til at sende sine børn i institutionen på grund af corona.

- Vi opfordrer til at man tager dialogen med den pædagogiske leder på de enkelte steder. Vi vil gerne give bekymrede forældre et oplyst grundlag at tage deres beslutning på, siger Stefan Møller Christensen.

Annonce

Styr på situationen - selv i dårligt vejr

I de seneste to uger har der primært været godt vejr med solskin og varme. Der var dog også en periode med regn og kulde, som kunne være en praktisk udfordring for børnene at være ude i.

Den situation har man forberedt sig på i Aarhus Kommune.

- Vi har helt konkrete tiltag, vi kan tage i brug, hvis vejret bliver dårligt. Vi fik en lille forsmag på det for en uge siden. Vi kan klare den fulde kapacitet, selv hvis alle børnene møder op. Så vi er helt klar til eventuelt dårligt vejr, siger Stefan Møller Christiansen.

Man kan derfor trygt sende sine børn i institutionerne, ifølge Stefan Møller Christensen, der understreger vigtigheden af at søge dialog med sin institutioner, hvis man har spørgsmål eller bekymringer.

Udviklingen af fremmøde om dagen i daginsitutioner i Aarhus Kommune siden genåbningen 15. april. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce