Annonce
AC Horsens

Frem og tilbage er lige langt: Nymann retur som back

Peter Nymann har det godt med at være tilbage i vante rammer om højre back i AC Horsens. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Horsens: AC Horsens' rutinerede Peter Nymann har været lidt af en kastebold på manager Bo Henriksens taktiktavle i denne sæson. Han har været brugt som kant og angriber, men er nu tilbage som højre back i et 4-4-2-system.

- Det har været lidt af en elevator-sæson. Man plejer at rykke tilbage på banen i takt med, at man bliver ældre. Jeg er jo 36 år, men som back kunne jeg selvfølgelig heller ikke rykke længere tilbage på banen, siger Peter Nymann om sit visit i angrebet.

Han har det fint med at være tilbage i vante rammer som højre back. Den plads har han spillet i de to seneste kampe, og modstanderne har ikke fået lov til at score i de to kampe.

- Det er nok ikke kun derfor. Jeg befinder mig fint som back, og det er trods alt den plads, jeg spillet mest i AC Horsens. Hvis jeg skulle omskoles til angriber, ville det nok også kræve, at vi spillede med andet end lange bolde, siger Peter Nymann med et smil.

Han har gennem sin lange karriere spillet masser af lokalopgør, og han ser frem til at prøve et nyt af slagsen mod Vejle Boldklub.

Han har spillet en kamp mod VB som AC Horsens-spiller, men det var efter, AC Horsens havde sikret sig oprykning til superligaen for tre år siden, så det var tam affære.

- Jeg har prøvet nogle spændende kampe af den slags, da jeg spillede i Sverige. Det er altid noget særligt at spille med masser af folk på tribunen, og der er som regel god stemning. Det er ikke svært at sætte sig op til den type opgør, siger Peter Nymann.

- Det bliver nok et opgør med masser af nærkampe, og som udgangspunkt skal vi gøre som mod FC Nordsjælland. Vores base skal være en god defensiv, og så skal vi prøve at komme foran. Det har vi ikke prøvet ret tit i de seneste mange kampe. Det var en rar følelse i Farum. Det giver selvtillid og tro på tingene, siger Peter Nymann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce