Annonce
Horsens HK

Frederikke Gulmark tror på en fremtid i Horsens

Frederikke Gulmark bremses af Aarhus-forsvaret i lørdagens kamp. Tirsdag aften er hun i aktion på hjemmebane i Horsens. Foto: Ole Nielsen.
Den nye HH-spiller slæber rundt på to skuffelser fra Randers og Gjerpen - nu tror hun på succes i Horsens.
Annonce

Horsens: Frederikke Gulmark tror på en håndboldfremtid i Horsens. Hun er flyttet ind på Sundvej og har lavet en kontrakt med en option med HH Elite - og har en knusende tro på fremtiden.

Hun kommer ellers til Horsens med to store skuffelser fra Randers og norske Gjerpen.

- I Randers var jeg begejstret for træner Ryan Zinglersen. Vi vandt pokalturneringen, og alt gik fint. Desværre stoppede træneren. Vi fik Niels Agesen som ny træner, og ham var jeg ikke begejstret for. Han var direkte årsag til, at jeg stoppede i Randers i utide, fortæller Frederikke Gulmark.

- Den norske klub Gjerpen var en traditionsklub med stolte traditioner, men jeg kom til klubben i en dårlig periode. Træneren blev fyret, og min danske veninde Melanie Bak blev solgt til Brest. Det var min plan at blive i Norge mere end et år, men efter det, jeg oplevede, var jeg klar til at rejse hjem, fortæller Frederikke Gulmark.

Tirsdag aften løber hun på banen til HH Elites første hjemmekamp i ligaen. Modstanderen er Herning-Ikast.

- Jeg har kontrakt med HH Elite for et år plus et års option. Jeg kan stoppe efter et år. Det kan HH også, men jeg håber og tror på, det bliver en succes i Horsens. Vi har et hold, der er stærkt nok til at overleve i ligaen. Jeg tror, vi kommer til at slås med Randers, Silkeborg-Voel og Aarhus United i midten af rækken, siger hun.

Frederikke Gulmark tog til Norge for at prøve noget nyt. Nu har hun revet teltpælene op og er flyttet til Horsens. Hun er åben for hele verden og er en glad singlepige, der allerede har det fint med de øvrige spillere, som har slået sig ned i Horsens.

- Socialt fungerer vi fint, og sportsligt går det fint. Vi er mange nye, og vi kan lære hinanden bedre at kende, men jeg synes, vi er kommet godt fra start, og vi spillede en god kamp i Aarhus i lørdags, siger hun. Desværre var de klogere end os til sidst. Vi var ikke kyniske nok, og der er stadig noget at arbejde med.

Det var min plan at spille to år i Gjerpen i Norge, men Henrik Okkerstrøm fik mig hjem til Horsens ved at fortælle mig om sit spændende projekt i Horsens.

Frederikke Gulmark

Annonce

Sjællænder

Frederikke Gulmark er sjællænder. Hun startede sin håndboldkarriere i Nivå og klubben Øresund HK, hvor hun spillede som ungdomsspiller.

Som U16-spiller spillede hun et år i Hørsholm og et år i Virum.

Derefter blev det til et halvt år i Rødovre og et halvt år i Høj, hvor hun var med til at vinde det danske U18-mesterskab.

Som seniorspiller startede hun i Høj og kom videre til Lyngby, hvor hun havde en rigtig god sæson i 1. division.

Det førte til en kontrakt i Randers, og det første år i Jylland var hun med til at vinde pokalturneringen under Ryan Zinglersen.

Midt i det andet år vendte hun tilbage til Lyngby.

- Jeg følte, jeg skulle prøve noget nyt, og rejste til Norge, siger hun.

- Det var Henrik Okkerstrøm, der fik mig tilbage til Danmark. Han fortalte om sit projekt i Horsens HK, og for mig lød det alletiders, siger hun.

Frederikke Gulmarks far Sven Gulmark har spillet på 1. divisionsholdet i Ajax, og han har været træner i mange år. Han følger sin datter, også i kampene i Horsens, når tiden tillader det.

- Jeg kendte flere af spillerne i Horsens, bl.a. har jeg spillet sammen med Daniela Gustin i Randers. Hun er en anderledes højre fløj. Desværre blev hun skadet under en slutrunde, men tilskuerne i Horsens kan glæde sig til, at hun bliver helt klar, forhåbentlig i november, siger Frederikke Gulmark.

- Jeg spiller alle tre pladser som bagspiller, men Melissa er vores bedste playmaker. Vort spil er mest rolig med hende som styrmand, og så bliver vi andre kastet rundt på backerne, siger hun. Emily Baunsgaard er en selvmordspilot, Melissa Petrén har et godt overblik, og Othilia Christensen er en god skytte. Vi finder godt sammen i bagspillet, og jeg tror på en god sæson, hvor jeg også får en vigtig rolle på holdet, siger Frederikke Gulmark.

- Aftenens kamp mod Herning bliver vanskelig, men jeg tror, vi lærte af pokalkampen mod Herning-Ikast. Vi må dog erkende, at Herning-Ikast er et klassehold, der er fysisk stærke end os, erkender hun. Jeg ser Herning-Ikast, Odense og Esbjerg som de tre suveræne hold i ligaen, men hold som København, Nykøbing Falster og Viborg skal vi nok få nogle gode kampe imod, forventer Frederikke Gulmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce