Annonce
Kultur

Konkurs: Corona-krise gav Fredericia Teater dødsstødet

Efter teatrets økonomiske situation er forværret blev Fredericia Teater mandag erklæret konkurs. Arkivfoto: Torben Glyum
Ekstra millionunderskud betyder, at Fredericia Teater erklæres konkurs. Efter dagbladets oplysninger var underskuddet nået på et niveau på omkring 40 mio. kroner i 2019.

Fredericia: Fredericia Teaters bestyrelse har dags dato indgivet konkursbegæring.

De seneste uger har bestyrelsen arbejdet på højtryk for at redde teatret, men uden held. Derfor ser bestyrelsen i denne alvorlige situation ingen andre muligheder for Fredericia Teaters bestyrelse end at indgive en konkursbegæring.

Teaterchef Søren Møller fratræder sin stilling på den baggrund. Det sker som konsekvens af, at der er konstateret et merforbrug i forhold til budgettet til markedsføring, som ikke var bestyrelsesgodkendt.

Om situationen udtaler bestyrelsesformand Gitte Lillelund Bech i en pressemeddelelse:

- Ligesom det er tilfældet for mange andre teatre rundt om i landet, har corona-situationen medført aflysninger af Fredericia Teaters fremtidige forestillinger, bl.a. musicalen Shu-bi-dua 2.0, der skulle have haft premiere den 20. marts 2020 i Fredericia. Det er uvist, hvornår pandemien klinger af, og dermed er det også uvist, hvornår der igen kan spilles forestillinger på Fredericia Teater. Aflysningerne betyder væsentligt færre indtægter til Fredericia Teater i hele 2020.

Som tidligere meddelt den 29. januar 2020 var Fredericia Teater udsat for et svigtende billetsalg i København på Prinsen af Egypten og Disneys Musical Tarzan i løbet af 2019, hvilket førte til et to-cifret millionunderskud, idet manglende billetindtægter direkte påvirker underskuddet.

Oveni det er kommet et merforbrug på markedsføring.

Annonce

Redning forsøgt

De seneste uger har bestyrelsen arbejdet på højtryk for at redde teatret, men uden held. Derfor ser bestyrelsen i den alvorlige situation ingen andre muligheder for Fredericia Teater end at indgive en konkursbegæring.

Økonomien har ifølge Fredericia Dagblads oplysninger været genstand for langvarige drøftelser bag lukkede døre i både økonomiudvalg og byråd de seneste uger.

Så sent som søndag var økonomiudvalget igen kaldt sammen til et lukket møde, hvor man blandt andet skulle behandle punktet "økonomisk status". Det punkt har været på dagsordenen gentagne gange på ekstraordinære møder på højeste plan i de seneste uger, og dagbladet har spurgt ind til sagen flere gange. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har indtil mandag eftermiddag ikke kunnet kommentere på sagen og henvist til, at sagen var under behandling.

Corona-krise og dermed udsættelse af Shu-Bi-Dua forestillingerne har på det allerseneste betydet, at økonomien fik yderligere et voldsomt stød.

Opdateres

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce