Annonce
Horsens

Freden er forbi: Nu koster det igen penge at parkere på kommunens p-pladser

Fra fredag skal man igen betale for at parkere på de kommunale p-pladser, hvor der flere steder er kommet nye parkeringsautomater. Arkivfoto: Morten Pape
Nye parkeringsautomater skal gerne gøre det hurtigere for bilisterne at tjekke ind på de kommunale p-pladser.

Horsens: Fra fredag skal bilister i Horsens igen have pungen op af lommen, hvis de vil parkere på de kommunale p-pladser.

P-automaterne, der har været sat ud af drift, mens den seneste corona-nedlukning har været gældende, bliver nemlig nu sat i drift igen.

- I forbindelse med den yderligere genåbning sætter vi igen p-automaterne i drift, så vi sikrer et godt flow på p-pladserne til gavn for det lokale butiksliv og de liberale erhverv. Ordningen med to timers gratis parkering gælder selvfølgelig fortsat, forklarer Allan Lyng Hansen, der er afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Parkeringsautomaterne var også sat ud af drift i et par måneder sidste forår, da Horsens - og resten af landet - var coronalukket.

Annonce

Nye automater

På tre af de kommunale p-pladser er der sat nye p-automater op. Her skal bilister tjekke ind på en anden måde end på de gamle. Det gælder ved automaterne på Vitus Berings Plads, på Jens Chr. Juliussens Vej samt i Torvegården.

Ved de nye automater skal bilisterne registrere bilens nummerplade for at tjekke ind, hvis man ønsker at betale med mønter eller kort. Det er altså ikke nødvendigt at trække en parkeringsbillet.

Hvis man bruger en app til betaling på parkeringspladsen, skal man ikke gøre andet, end man plejer.

Ifølge Allan Lyng Hansen skulle de nye automater gerne være med til at gøre det hurtigere at tjekke ind på parkeringspladserne.

- De nye automater er hurtigere, så man undgår den ventetid, der i dag er ved nogle af de gamle p-automater, forklarer afdelingschefen.

Annonce

Resten skiftes i foråret

Resten af de gamle p-automater på de øvrige kommunale p-pladser bliver udskiftet i løbet af foråret.

I alle de nye automater kan man betale med kort eller via app. Desuden kan man i to af automaterne bruge mønter. Det drejer sig om én af p-automaterne på Vitus Berings Plads samt automaten på Jens Chr. Juliussens Vej.

Ud over en hurtigere indtjekning for bilisterne er de nye automater mere driftsikre.

- Vi har den seneste tid haft udfordringer med, at der har været mange nedbrud og fejl på de gamle p-automater, så derfor skifter vi dem nu til nye modeller, siger Allan Lyng Hansen.

Ved de gamle automater skal du som bilist stadig huske at trække en p-billet, som skal ligge synligt i forruden af bilen, også hvis du kun vil bruge de to timers gratis parkering, der er gældende i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce