Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: Stabilt antal smittede sender Horsens Kommune væk fra toppen

De seneste tre dage har positivprocenten blandt de testede i Horsens Kommune ligget på mellem 0,56 og 0,60. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens er ikke længere i top 10 over kommuner med flest smittede. 16. pladsen skyldes dog mere stigninger i andre kommuner end fald i Horsens.
Annonce

Horsens: I denne uge har udviklingen i antallet af smittede i Horsens Kommune været stabilt. Ikke på det lave niveau, der var gældende i midten af januar, men heller ikke lige så højt som i sidste uge.

Fredag er der konstateret 12 nye tilfælde blandt 2006 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,60.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune fredag 19. februar:

  • 12 nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,77 nye smittede om dagen.
  • De 12 smittede er fundet blandt 2006 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,60.


Status på vaccinationer:

  • 4594 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 4,99 procent af befolkningen.
  • 2563 har fået andet stik, svarende til 2,78 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 4,90 procent fået første stik og 2,98 procent er færdigvaccineret.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 73 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 80,5 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 10.478 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,70.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Horsens ligger nu på 16. pladsen over kommuner med flest smittede den seneste uge. Den seneste uges tid har placeringerne været i top 10.

Det er dog ikke et væsentligt fald i coronasmitten, der skal have æren for den ellers positive udvikling i Horsens. Det er nærmere den negative udvikling, der finder sted i andre kommuner.

Annonce

Uændret incidenstal

Silkeborg, Aabenraa og en række sjællandske kommuner er med svagt eller markant stigende smittekurver gået forbi på listen, som nu toppes af Kolding Kommune, der er ramt af et voldsomt udbrud på især to skoler og en række daginstitutioner.

Horsens Kommune har fredag et incidenstal på 80,5 coronatilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det er samme niveau som torsdag, hvor Silkeborg og Hedensted som de eneste nabokommuner også havde et incidenstal på over 50.

Hedensted er nu kravlet under igen og ligger på 49,3. Skanderborg Kommune ligger omkring 30 og Odder og Ikast-Brande kommuner omkring 20.

Annonce

Næsten en ud af 20

I forhold til vaccinerne er Horsens Kommune så tæt på at runde fem procent førstegangsvaccinerede, som man kan være - altså, at en ud af 20 borgere i kommunen har fået første stik. Tallet lyder på 4,99 procent.

For de færdigvaccinerede er 2,78 procent igennem begge stik, og af dem er der så mange plejehjemsbeboere, at besøgsrestriktionerne fra tirsdag fjernes på stort set alle plejecentre i Horsens Kommune.

Undtagelserne er Præsthøjgården - Parterre og i alle plejeboliger på Lindehøj, da man her ikke er helt i mål med at få vaccineret beboerne på grund af smitteudbrud i starten af januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce