Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: Restriktioner på plejecentrene i Horsens Kommune forlænges med 14 dage

Fredag er der konstateret 10 nye smittetilfælde i Horsens Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Smittetallet i Horsens Kommune er stadig så højt, at besøg på plejecentre begrænses. Styrelsen for Patientsikkerhed kommer fremadrettet til at foretage en vurdering hver 14. dag.
Annonce

Horsens: Fredag bød på en kedelig rekord på landsplan, da de 1191 konstaterede covid-19-tilfælde inden for det seneste døgn er det hidtil højeste, der er registreret.

I Horsens Kommune lyder fredagens tal på 10 nye tilfælde, hvilket set i betragtning af det landsdækkende tal ikke er voldsomt højt, men stadig det højeste siden søndag. Og samlet set er smittetallet i Horsens Kommune så højt, at restriktionerne på plejehjemmene er forlænget.


Plejehjemmene er jo ikke lukket, som de var i foråret, men de restriktioner, vi indførte for 14 dage siden, er blevet forlænget af Styrelsen for Patientsikkerhed

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Plejehjemmene er jo ikke lukket, som de var i foråret, men de restriktioner, vi indførte for 14 dage siden, er blevet forlænget af Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Peter Sørensen, der fortæller, at han synes, det er en fornuftig vurdering, styrelsen har taget.

Restriktionerne på plejecentrene i kommunen betyder, at det kun er den nærmeste pårørende, der må komme på besøg inde på plejehjemmet, mens andre besøg skal klares udenfor. Der er dog undtagelser, hvor flere godt må komme på besøg.

Annonce

Vurderes hver 14. dag

Peter Sørensen fortæller desuden, at man har forsøgt at skabe udendørs områder, der egner sig bedre til besøg i de kolde måneder.

Indtil videre har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt påbuddet om restriktioner på plejecentrene i Horsens Kommune sådan, at de gælder til 1. marts 2021. De vil blive revurderet hver anden uge.

- Så hvis incidenstallet i Horsens Kommune ryger under bekymringsgrænsen på 20, vil man kunne fjerne restriktionerne. Det vil også kunne ske, selv om tallet er lidt højere. Det er en vurdering, Styrelsen for Patientsikkerhed foretager, siger Peter Sørensen.

- Stiger tallet igen, kan man genindføre restriktionerne. På den måde skal man ikke udstede et nyt påbud hver gang, tilføjer borgmesteren, der af Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet orienteret skriftligt om, at vurderingen foretages hver 14. dag.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding om, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden seneste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de daglige tal ud i oktober:

Fredag 30. oktober: 10 nye tilfælde

Torsdag 29. oktober: 7 nye tilfælde

Onsdag 28. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 27. oktober: 7 nye tilfælde

Mandag 26. oktober: 9 nye tilfælde

Søndag 25. oktober: 12 nye tilfælde

Lørdag 24. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 23. oktober: 12 nye tilfælde

Torsdag 22. oktober: 16 nye tilfælde

Onsdag 21. oktober: 3 nye tilfælde

Tirsdag 20. oktober: 3 nye tilfælde

Mandag 19. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 18. oktober: 6 nye tilfælde

Lørdag 17. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 16. oktober: 6 nye tilfælde

Torsdag 15. oktober: 8 nye tilfælde

Onsdag 14. oktober: 23 nye tilfælde

Tirsdag 13. oktober: 6 nye tilfælde

Mandag 12. oktober: 8 nye tilfælde

Søndag 11. oktober: 16 nye tilfælde

Lørdag 10. oktober: 20 nye tilfælde

Fredag 9. oktober: 43 nye tilfælde

Torsdag 8. oktober: 20 nye tilfælde

Onsdag 7. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 6. oktober: 5 nye tilfælde

Mandag 5. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 4. oktober: 8 nye tilfælde

Lørdag 3. oktober: 3 nye tilfælde

Fredag 2. oktober: 4 nye tilfælde

Torsdag 1. oktober: 5 nye tilfælde

Incidenstallet i Horsens Kommune er på 62,8 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Samlet set er der konstateret 57 smittede de sidste syv dage - heraf altså 10 denne fredag.

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller, at det - ligesom det har været længe - primært er blandt de 30-60-årige, der er fundet nye smittetilfælde, og at de fleste er spredt ud over postnummer 8700. En enkelt af fredagens tilfælde er fundet i et andet postnummer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce