Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: Otte smittede i Horsens Kommune - og nye tiltag for hurtigere testning

Flere tiltag kommer nu til at gøre testning hurtigere - på hver sin måde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Testcentret ved Casa Arena i Horsens opretter en hurtig-kø, og et nyt hurtigtestcenter er på vej.
Annonce

Horsens: Test, test, test.

Vi kender det efterhånden, og der kommer løbende nye udmeldinger om, hvordan og hvor meget man skal blive testet. Nu er der igen nyt på vej.

Testcentret ved Casa Arena i Horsens er i gang med at etablere en fast track - en hurtig-kø - der skal gøre, at dårligt gående borgere og børn under 10 år kan komme hurtigere til. Det oplyser Regionshospitalet Horsens, der også kan berette om god plads for tiden.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune fredag 29. januar:

  • Otte nye tilfælde af covid-19 over en periode på 30 timer
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 13,5 nye smittede om dagen
  • De otte smittede er fundet blandt 1781 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,45.

Tal for de seneste syv dage:

  • 36 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 39,7 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 8379 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,43

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Samtidig er der også et nyt hurtigtest-center på vej, som SOS International opretter og forventeligt åbner mandag 1. februar. Sådan lyder det i hvert fald i den aftale, som skal underskrives i løbet af weekenden mellem SOS International og Region Midtjylland.

Sidstnævnte har på vegne af alle regionerne haft hurtigtest-tilbuddet i udbud, og SOS International vandt i Region Midtjylland og tre andre regioner.

Annonce

Otte nye smittede

I fredagens opgørelse fra Statens Serum Institut er der udgivet data for de seneste 30 timer, og ud fra tallene fremgår det, at prøver fra 1781 borgere fra Horsens Kommune er blevet analyseret.

Af dem er otte konstateret positive for covid-19.

En fejl hos Statens Serum Institut torsdag gør, at tallene ikke dækker over de sædvanlige 24 timer.

De generelle smittetal for Horsens Kommune ligger på samme stabile og relativt lave niveau, som det har gjort hele ugen.

Annonce

Revaccination de næste uger

I forhold til vaccinationer har 3,14 procent af borgerne i Region Midtjylland - svarende til 41.820 borgere - fået første stik. 7522 borgere er i mål og har fået begge stik, svarende til 0,57 procent af borgerne.

Statens Serum Institut udgiver ikke data for vaccinerne på kommuneniveau.

Horsens Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at revaccination af borgere over 65 år, som får både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem, begynder i næste uge, men at de fleste først vil få det andet stik i uge seks.

- I forhold til revaccination af vores borgere i den pågældende målgruppe ved vi fra den første vaccination, hvem der har behov for fuld hjælp og support i forbindelse med revaccinationen, og hvilke borgere som er i stand til selv at bestille tid og sørge for transport, siger sundheds- og ældrechef i Velfærd og Sundhed, Charlotte Gjørup.

- Ud af de cirka 800, som har fået første vaccination, skal cirka 400 have fuld hjælp, mens vi forventer, at yderligere 200 skal have hjælp til transport. Vi går nu sammen med vores hjemmepleje i gang med planlægningen af revaccination af de borgere, som skal have hjælp, siger hun.

Er man i den pågældende målgruppe, og har man endnu ikke fået første vaccination, skal man blot væbne sig med tålmodighed, oplyser kommunen. Der vil komme vacciner til dem, når man er færdig med revaccinationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce