Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: Mens smitten er faldende, skrues der op for opsporing

Der skal stadig testes mange danskere, og nu skrues der op for smitteopsporing. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune afventer mere information om, hvordan smitteopsporingen skal øges. Fredag byder igen på få nye konstaterede smittetilfælde.
Annonce

Horsens: De seneste dage har budt på relativt lave smittetal i Horsens Kommune sammenlignet med december, da covid-udviklingen fik sundhedsmyndighederne, regeringen og politikerne til at lukke landet ned.

Fredag er der også tale om et lavt tal. Otte konstaterede tilfælde - ikke det seneste døgn, men de seneste 19 timer, oplyser borgmester Peter Sørensen (S).

Den kortere periode skyldes tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut, der samtidig gjorde, at torsdagens 14 smittetilfælde i Horsens Kommune var fundet i løbet af 29 timer.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune fredag 15. januar:

  • 8 nye tilfælde af covid-19 de seneste 19 timer
  • Gennemsnittet for de seneste 30 dage er 24,2 nye smittede om dagen
  • 2025 testede over de seneste to dage
  • Positivprocent for de sidste to dage er på 1,09

Tal for de seneste syv dage:

  • 123 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 135,6 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 5594 testede borgere
  • Positivprocent på 2,20

Forud var gået to dage, tirsdag og onsdag, med henholdsvis 12 og syv smittetilfælde, og samlet ser det dermed ud til, at smittetrykket er faldet kraftigt i Horsens Kommune i forlængelse af nedlukningen.

Incidenstallet på 135,6 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere og positivprocenten på 2,20 for den seneste uge giver samme billede.

Annonce

Forberedelse på mutationen

Som det blev sagt på myndighedernes pressemøde onsdag aften, og som Peter Sørensen også sagde torsdag, skal smittetallene helt i bund, da de forventeligt vil stige igen, når den britiske coronamutation B117 får overtaget i Danmark i løbet af februar.

Her vil sygehusvæsnet sandsynligvis blive sat under pres, også selv om flere og flere bliver vaccineret. Det vil man for alt i verden undgå. Status fredag i Region Midtjylland er, at 117 er indlagt med covid-19, heraf 20 på Regionshospitalet i Horsens.

Tallet har i denne uge været svagt faldende i regionen, men er omvendt steget en smule i Horsens. På landsplan er der 792 indlagte, og her er der også tale om et faldende antal.

Annonce

Kommunen afventer info

En del af forberedelserne på corona-mutationens udbredelse er yderligere smitteopsporing. Det er blevet oplyst fra sundhedsmyndighederne, at kommunerne skal indtage en større rolle, ligesom der også fra nationalt hold bliver ansat flere i Styrelsen for Patientsikkerhed til at hjælpe med opsporingen.

Horsens Kommune er i gang med at undersøge, hvad deres rolle konkret bliver.


Helt generelt lægger vi os meget tæt op ad de udmeldinger, der kommer fra centrale og regionale sundhedsmyndigheder i forhold til test, vaccine, smitteopsporing m.v.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør i Horsens Kommune


- Helt generelt lægger vi os meget tæt op ad de udmeldinger, der kommer fra centrale og regionale sundhedsmyndigheder i forhold til test, vaccine, smitteopsporing m.v., lyder det i et skriftligt svar fra kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen.

- Derudover er vi i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan vi lokalt kan understøtte den nationale smitteopsporingsindsats. Regeringen meldte jo ud, at indsatsen skulle styrkes og at kommunerne skulle indtænkes heri, og vi afventer nu meldinger fra centrale sundhedsmyndigheder om, hvordan den opgave skal gribes an lokalt, oplyser han fredag formiddag.

På landsplan er der fredag konstateret 659 nye smittetilfælde baseret på en periode på 15 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce