Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: Horsens Kommune nærmer sig vaccine-milepæle

Folk kommer igennem vaccinecentret på Fuglevangsvej i Horsens i en lind strøm. Arkivfoto: Morten Pape
Inden for få dage vil hver tredje i Horsens Kommune være i gang med at blive coronavaccineret, og hver femte vil være færdig. På landsplan er de to milepæle allerede nået.

Horsens: De seneste tre døgn er der registreret omkring 3500 vaccinestik til borgere i Horsens Kommune - enten det første af de to eller det sidste. Det fremgår af fredagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Med de relativt mange uddelte vaccinationer nærmer kommunen sig et par milepæle.

For det første er 31,3 procent af indbyggerne påbegyndt vaccinationen mod covid-19, og dermed har næsten en tredjedel prøvet at blive prikket i skulderen.

Annonce

19,1 procent er færdigvaccinerede, så her er det et spørgsmål om dage, inden hver femte horsensianer kan vinke farvel til vaccinationscentrene for denne gang.

I alt er 29.065 indbyggere i kommunen registreret som begyndt på vaccinationen, mens 17.780 står som færdige.

På landsplan er begge ovenstående milepæle nået, da 34,8 procent som minimum er i gang, og 21 procent er fuldt vaccinerede.

Fordeling af vacciner, frit geografisk vaccinevalg og kommunens relativt unge gennemsnitsalder har tidligere været fremme som forklaringer på, hvorfor Horsens ligger under gennemsnittet.

Faldende smitte fortsætter

Om flere vaccinerede er en del af forklaringen på faldende smittetal er uvist, men i hvert fald er antallet af dagligt konstaterede smittede i Horsens Kommune stadig faldende.

Fredag er der registreret seks nye smittetilfælde, hvilket både fremgår af seruminstituttets tal og kommunens oplysninger.

Incidenstallet for Horsens Kommune fortsætter nedad og ligger nu på 58,4 tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. For godt en uge siden kom kommunen under 100 for første gang siden midten af april.

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller, at det den seneste periode primært er personer i 20-60-årsalderen, der testes positiv, og de relativt få smittede er spredt ud i hele kommunen - selvfølgelig med flest i Horsens, hvor to tredjedele af kommunens indbyggere bor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Russisk brøler: Danmark øger føringen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce