Annonce
Horsens

Fredagens coronatal: 2800 borgere i Horsens Kommune har fået første stik - og nu er der kommet flere vacciner

Fra næste uge har borgere i Region Midtjylland, der er fyldt 85 år eller fylder det i løbet af 2021, mulighed for at blive vaccineret. Arkivfoto: Mette Mørk
Region Midtjylland har modtaget nye vaccinedoser, og derfor vil en ny målgruppe nu blive tilbudt at få det første stik. Fredag er der konstateret otte nye smittetilfælde i Horsens Kommune.
Annonce

Horsens: Horsens Kommune er en lille smule bagefter landsgennemsnittet, når det kommer til andelen af vaccinerede borgere, men det bliver der muligvis lavet om på nu.

Region Midtjylland fik torsdag leveret nye doser af både Pfizer/BionTech-vaccinen og Moderna-vaccinen - 13.400 i alt - og de skal i næste uge bruges på at igangsætte vaccinationen af en ny målgruppe - borgere fra 85 år og op.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune fredag 5. februar:

  • Otte nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,2 nye smittede om dagen.
  • De otte smittede er fundet blandt 1863 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,43.

Status på vaccinationer:

  • 2800 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 3,05 procent af befolkningen.
  • 1582 har fået andet stik, svarende til 1,72 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 3,34 procent fået første stik og 2,00 procent er færdigvaccineret.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 54 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 59,5 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 9202 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,59.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

- Den store vaccinationsopgave er tilbage på sporet. Jeg glæder mig over, at vi kan tage hul på vaccination af borgere over 85-årige og fortsætte med revaccinationer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse fra regionen.

Annonce

Første stik til 2800

Revaccinationerne har været i fokus de seneste uger, da færre leverede doser end forventet har gjort, at sundhedsmyndighederne har måttet prioritere. Her var det vigtigst, at borgerne fik det andet stik til tiden - helst mellem tre og fire uger og maksimalt seks uger efter det første.

Dermed blev vaccination af nye borgere udskudt, men nu inviteres de - ifølge regionens opgørelse - 22.260 borgere, der er fyldt 85 år eller fylder det i år, og som ikke er vaccineret som del af en anden målgruppe, til at blive prikket første gang.

I alt har 2800 personer med bopæl i Horsens Kommune fået det første stik, og 1582 er færdigvaccinerede, fremgår det af fredagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Det svarer til 3,05 og 1,72 procent af kommunens indbyggertal, hvilket er en smule under den samlede andel for hele landet, der lyder på henholdsvis 3,34 og 2,00 procent.

Annonce

Otte nye smittetilfælde

I forhold til covid-19-smittede er der i det senest opgjorte døgn fundet otte nye tilfælde blandt 1863 analyserede prøver fra borgere i Horsens Kommune. Det følger tallene på landsplan, men antallet får alligevel det samlede billede for de sidste syv dage i Horsens til at stige en smule.

Incidenstallet ligger nu på 59,5 tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, og Horsens er p.t. den eneste kommune i Region Midtjylland med et incidenstal over 50.

Positivprocenten er på 0,59 for den seneste uge, og her er Horsens eneste kommune i regionen med over 0,5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce