Annonce
Horsens

Fredagens corona-tal i Horsens Kommune: Det blev kun til én dag med fald i antal smittede

Der er stadig så mange smittede i Horsens Kommune, at den befinder sig over bekymringsgrænsen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det blev til en enkelt dag med fald i antallet af covid-19-smittede i Horsens Kommune. Fredag er det status quo.
Annonce

Horsens: Det er ikke stigende smittetryk i Horsens Kommune, der fredag eftermiddag fik statsminister Mette Frederiksen (S) til at beordre landsdækkende restriktioner primært for restaurationsbranchen.

Samme tid som statsministerens pressemøde kom den daglige opdatering på smitteudviklingen fra Statens Serum Institut. I Horsens Kommune er det status quo.

28 af de testede inden for den seneste uge har været positive for covid-19. Torsdag lød det tal på 27. Dermed er der kommet en mere til i det forgangne døgn i forhold til dem, der ikke længere tæller med, fordi de blev testet for over en uge siden.

Annonce

Topper stadig i regionen

De 28 smittetilfælde giver et incidens-tal på 31 - altså 31 covid-19-smittede inden for den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Horsens Kommune forbliver altså over bekymringsgrænsen på 20 og er stadig den kommune i Region Midtjylland med det højeste smittetryk.

Her er de nye corona-restriktioner

Udviklingen med coronavirus i Danmark fik fredag eftermiddag statsminister Mette Frederiksen til at præsentere en række restriktioner, der skal begrænse smittetrykket i Danmark. Restriktionerne er landsdækkende:

- Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 mennesker. Private arrangementer og for eksempel almindelig færden på arbejdspladser er stadig ikke underlagt forbuddet, og der må stadig samles op til 500 mennesker til siddende arrangementer som Superliga-kampe.

- Restaurationer skal lukke klokken 22, hvilket træder i kraft fra lørdag. Det gælder også, hvis stedet holder private arrangementer. Der må kun holdes åbent for servering af takeaway, hvilket må ske frem til klokken 05.

- Der vil være krav om mundbind i restauranter, barer og cafeer. Fra man træder ind, til man går igen - med undtagelse af, når man sidder ned. Gåturen til toilettet skal for eksempel gøres med mundbind på. Ansatte skal også bære mundbind. Der gælder de samme undtagelser som i offentlig transport, for eksempel at børn op til 12 år er fritaget.

- Det kræves af offentlige steder, at de skilter med, hvor mange der må være i lokalerne.

- Der må ikke indtages alkohol under kørsel i busser, der foregår med tilladelse efter buskørselsloven.

- I butikker på over 2000 kvadratmeter skal der være opsynspersonale, og det anbefales, at indkøb foretages af maksimalt et familiemedlem.

- Det anbefales, at byfester, open by night, skolearrangementer og lignende aflyses. Har man allerede planlagt bryllup, konfirmation og lignende, der hører under særlige mærkedage, kan man godt afholde dem, hvis det er muligt at overholde Sundhedsstyrelsens råd. Dog bør de slutte senest klokken 22.

- Det anbefales, at man arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt.

- Der opfordres til, at man undgår offentlig transport i myldretiden, eller at man tager cyklen eller går, hvis det er en kort tur.

Flere detaljer om tiltagene kan ses på Sundhedsministeriets hjemmeside.

Det har de seneste dage betydet, at testbilen ved Casa Arena i Horsens var det eneste sted i regionen, hvor man kunne blive testet uden tidsbestilling. Fra lørdag kommer der dog også et sted i Randers, hvor man bare kan møde op - så længe man er symptomfri.

Informationen omkring testbilerne bestilling af covid-19-tests udvikler sig løbende, og Region Midtjylland opfordrer til, at man tjekker corona.rm.dk, inden man bestiller en test eller møder op til en.

Det var fredag eftermiddag ikke muligt at få en kommentar fra borgmester Peter Sørensen (S) på smitteudviklingen. Han og resten af kommunens kriseberedskab holdt på daværende tidspunkt møde i forlængelse af statsministerens pressemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce