Annonce
Horsens

Fredag blev sidste træ i Jessensgade plantet - næsten da

Jessensgade er i denne uge blevet 26 træer rigere. I alt skal gaden have 27 træer fordelt på tre træsorter. Det sidste træ bliver efterleveret inden længe, da det blev beskadiget under transporten og derfor ikke kunne sættes i jorden denne uge. Foto: Line Kyed

Fredag skulle projekt nye træer i Jessensgade have været afsluttet. Gaden er stort set færdig, men en plantekumme må vente på sit træ, der er blevet beskadiget under transporten.

Horsens: Fredag over middag var gartnere fra Buus Anlægsgartner A/S i gang med at færdiggøre og pynte Jessensgade med bytræer.

Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S var også til stede og kan fortælle, at man nu næsten kan afslutte første etape af gågaderenoveringen.

I alt 27 træer skal indtage gaden. Fredag kunne anlægsgartnere sætte flueben ved nummer 26.

- Det sidste træ blev desværre beskadiget under transporten, så vi venter på at få et nyt til gaden, fortæller Kristian Markvardt.

Underjordisk

I gaden er der plantet 16 kirsebærtræer op mod Søndergade. Derudover står otte, og inden længe ni, smalbladet sølvblade-træer i gaden samt to robinietræer - sidstnævnte træer er en kende større end de øvrige gadetræer - et valg truffet af arkitektfirmaet bag gågaderenoveringen Schul Landskabsarkitekter.

For alle træerne gælder det, at de har fået en underjordisk opbinding. Gartnere Tommy Christensen og Vivian Veng, der var med til at sikre den del, kunne fredag fortælle, at man ved større træer ikke kan stolpebinde, men i stedet binder under jorden - for en stabil og sund vækst.

Buus Anlægsgartner har været i gang med at plante træer hele ugen, lige på nær én dag, fortæller Kristian Markvardt, hvor mandskabet i stedet var sendt ud for at salte gader og stræder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce