Annonce
Horsens

Fredag blev sidste træ i Jessensgade plantet - næsten da

Jessensgade er i denne uge blevet 26 træer rigere. I alt skal gaden have 27 træer fordelt på tre træsorter. Det sidste træ bliver efterleveret inden længe, da det blev beskadiget under transporten og derfor ikke kunne sættes i jorden denne uge. Foto: Line Kyed

Fredag skulle projekt nye træer i Jessensgade have været afsluttet. Gaden er stort set færdig, men en plantekumme må vente på sit træ, der er blevet beskadiget under transporten.

Horsens: Fredag over middag var gartnere fra Buus Anlægsgartner A/S i gang med at færdiggøre og pynte Jessensgade med bytræer.

Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S var også til stede og kan fortælle, at man nu næsten kan afslutte første etape af gågaderenoveringen.

I alt 27 træer skal indtage gaden. Fredag kunne anlægsgartnere sætte flueben ved nummer 26.

- Det sidste træ blev desværre beskadiget under transporten, så vi venter på at få et nyt til gaden, fortæller Kristian Markvardt.

Annonce

Underjordisk

I gaden er der plantet 16 kirsebærtræer op mod Søndergade. Derudover står otte, og inden længe ni, smalbladet sølvblade-træer i gaden samt to robinietræer - sidstnævnte træer er en kende større end de øvrige gadetræer - et valg truffet af arkitektfirmaet bag gågaderenoveringen Schul Landskabsarkitekter.

For alle træerne gælder det, at de har fået en underjordisk opbinding. Gartnere Tommy Christensen og Vivian Veng, der var med til at sikre den del, kunne fredag fortælle, at man ved større træer ikke kan stolpebinde, men i stedet binder under jorden - for en stabil og sund vækst.

Buus Anlægsgartner har været i gang med at plante træer hele ugen, lige på nær én dag, fortæller Kristian Markvardt, hvor mandskabet i stedet var sendt ud for at salte gader og stræder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce