Annonce
Kultur

Fredag afslører Casa nyt markant kunstværk på Horsens Havn

Her et udsnit af et foto af det ny kunstværk, der afsløres fredag kl. 13. Maria Rubinkes skulptur er i øvrigt næppe den sidste, som Casa vil forskønne havnefronten med. Horsens Folkeblad har tidligere kunnet skrive, at også Michael Kvium har arbejdet med "havnekunst", som firmaet vil finansiere. Målet er at gøre området mere kunstnerisk, har Casa-direktør Michael Mortensen forklaret. Foto: Galleri Franz Pedersen
Alle er velkomne til det første kig på en stor bronze-skulptur skabt af Maria Rubinke.
Annonce

Horsens: Horsens Havn bliver et nyt kunstværk rigere på fredag.

Da skal borgmester Peter Sørensen klokken 13 trække en presenning til side, som i de seneste dage har dækket over en skulptur, der fremover skal stå på Havnetrekanten ud for Casas domicil.

Casa, der står bag kunstværket, oplyser, at det er kunstneren Maria Rubinke, der har kreeret en ny udsmykning til byens facade mod vandet.

- Maria Rubinke, som blandt andet er kendt for sine porcelænsværker - men som også laver kunstværker til det offentlige rum - har udført et unikt værk, som alle kan nyde på Havnetrekanten, skriver Casa i en teaser for afsløringen.

Maria Rubinke

Født 1985, opvokset på Fyn. Bor og arbejder i København.

Uddannet fra Kunstakademiets glas- og keramikskole på Bornholm i 2008. Er grundlæggende inspireret af surrealismen.

Er fast tilknyttet Martin Asbæk Gallery i København, Galleri Franz Pedersen i Horsens og har også et fast galleri i New York.

Er på vej med en bronzeskulptur til havnen i Horsens betalt af Casa A/S.

Har udstillet i bl.a. USA, Italien, Spanien, Tyskland, Norge, Belgien, England, Rusland og flere steder herhjemme.

Kan følges på Instagram, hvor hun har små 19.000 følgere.

Annonce

Kendt hos lokalt galleri

Fynske Maria Rubinke er uddannet på Kunstakademiets glas- og keramikskole på Bornholm, og med base i København har hun skabt sig et navn med en sirlig, surreel kunst. I dag arbejder hun ud over porcelæn i bronze, og det er da også dette materiale, der er i spil i Horsens.

- Det er efterhånden tre-fire år siden, jeg lavede skitserne, og det var faktisk det værk, der fik mig i gang med bronze, forklarer kunstneren, som i de senere år har modelleret adskillige store værker i bronze.

Den ny skulptur på Havnetrekanten lægger sig heller ikke i kategorien "nips". Den er 1,5 meter høj og breder sig over cirka 2,5 gange 2,5 meter, siger Maria Rubinke.

Hvis byens kunstpublikum i øvrigt mener at have hørt hendes navn nævnt i byen før, tager de ikke fejl. Hun er fast tilknyttet Galleri Franz Pedersen, der også har hjulpet med at formidle det ny værk.

Nu får hun en permanent bastion på havnen, og alle er velkomne til afsløringen på fredag, lyder det fra Casa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce