Annonce
AC Horsens

Buus: - Vi hører hjemme i superligaen

Jacob Buus har sat sig på pladsen som højre back i AC Horsens. Her stopper han AaB's Marcus Hannesbo. Foto: Bo Amstrup.
Jacob Buus har kæmpet sig til en fast plads under Jens Berthel Askou i AC Horsens.

Horsens: Jeg tog til AC Horsens for at komme til at spille i Superligaen, og jeg er blevet overbevist om, at AC Horsens er en superligaklub. Vi hører hjemme i Superligaen.

Det siger Jacob Buus, tidligere OB og FC Fredericia, efter at AC Horsens har fået points i syv af de seneste 11 kampe.

Han har tilkæmpet sig en plads som højre back på superligaholdet og spiller sin kamp nr. 25 på førsteholdet mod VB i sin første sæson i AC Horsens.

Annonce

- Jeg skrev kontrakt med AC Horsens, mens Bo Henriksen var manager, men da min gamle træner i Fredericia Jonas Dal overtog jobbet, fik jeg ikke mange chancer. Nu er Jens Berthel Askou blevet træner, og han har vist mig tillid, siger Jacob Buus.

Han er som landsholdets gamle højre back John Sivebæk i stand til at fræse op af højrekanten og sende bolden præcist ind i hovedet på angriberne.

- Jens Berthel Askou har ændret strukturen, så vi spiller mere simpelt, så alle forstår deres roller. Jeg har fået lov at lave mine raids på højrekanten, og det nyder jeg. Vi har fundet en god rytme på holdet. Det, vi mangler, er stabilitet, siger Jacob Buus.

- Hvis man vil være fast mand i AC Horsens, skal der leveres hele tiden. Ellers bliver man overhalet, siger han.

Jacob Buus har den store fordel, at han kender 1. division særdeles godt.

- Hvis man skal rykke op, er det allervigste, at man har et godt forsvar, for der er mange tætte kampe, siger han.


Jens Berthel Askou har ændret strukturen, så vi spiller mere simpelt, og så alle forstår deres roller.

Jacob Buus


Konkurrenter

Jacob Buus havde en god periode i FC Fredericia, hvor han under Jonas Dal var med til at sikre holdet en tredjeplads.

- Hvis vi rykker ned i 1. division, kommer vi til at vinde flere fodboldkampe. Jeg er sikker på, vi vil blande os i toppen, men der er mange andre gode hold. Der er en nedrykker mere fra Superligaen. Der er Esbjerg og FC Fredericia. Der er HB Køge med Daniel Agger og Lars Jakobsen som trænere, og så er der Helsingør. Det kommer ikke af sig selv, men jeg tror på, vi er superligahold igen næste sommer. Vi kommer ikke til at ende som en af de nedrykkere, der ryger ned i bunden. Jeg er fortrøstningsfuld.

Annonce

Respekt

Han er makker med Peter Nymann, som han har stor respekt for.

- Han er en mand på 38 år, og han er stadig blandt de allerhurtigste i Superligaen. Det er alt for tidligt for ham at stoppe. Hvis han forlader os, vil han kunne forstærke mange hold, siger Jacob Buus, der bor i Odense.

- Jeg ved ikke, hvem der bliver, og hvem der forlader os, men Thor Lange kommer tilbage fra Fremad Amager, og vi skal nok få et godt hold, forventer Jacob Buus, der har kontrakt med AC Horsens to år mere. Han skrev en tre-årig kontrakt med AC Horsens sidste sommer.

- Vi har en stærk defensiv, men jeg glæder mig også til at følge vore to unge angribere. Bemærk, hvordan Lirim Qamili tog kampen op fysisk med Rasmus Thelander mod AaB og matchede ham fuldt ud. Vi ser ikke mange, der er fysisk stærkere end Thelander, siger Jacob Buus.

- Det er to unge angribere, der er sultne. Hvis vi er i 1. division i næste sæson, kommer de til at sprudle, forudser den tidligere OB- og Fredericia-spiller.

Annonce

Nedrykningen

AC Horsens kan få dødsstødet mod Vejle på fredag.

- Vi vil dø med støvlerne på. Vi har en sejr, en uafgjort og et nederlag mod VB, så hvis vi vinder på fredag, er vi bedre end VB indbyrdes. Vi spillede en dårlig kamp i Vejle forleden, da vi tabte 3-0, men vi har gjort det godt på hjemmebane - bortset fra Lyngbykampen - og vi er opsat på at tage revanche for nederlaget i Vejle, siger Jacob Buus.

Annonce

Stabilitet

Cheftræner Jens Berthel Askou har banket optimisme ind i spillerne. Selv om de kan rykke ned på fredag, er nedrykning ikke et ord, man hører på Langmarksvej.

- Vi lever for at vinde fodboldkampe. Det er det, der driver os, og det går vi efter igen på fredag, siger Jens Berthel Askou. Det handler om gejst og vilje og stabilitet.

Han har en fortid i VB, men er ikke en mand for lokalopgør.

- Jeg spillede ungdomsfodbold og også mine første seniorår i FC Midtjylland, men ellers har jeg ikke været så længe i mine klubber. Jeg kan ikke sige om en klub "Det er min klub". Jeg har det fint lige nu i AC Horsens, og det er specielt at møde klubber, hvor man har været, men mere er der ikke i det. Det handler om kampen på fredag. Vi forsøger at reparere alt i AC Horsens, både faciliteter, økonomi og det sportslige, og vi arbejder på at blive endnu mere stabile. Jeg mener, vi er et superligahold i dag. Det har resultaterne i de seneste 11 kampe vist, siger cheftræneren

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce