Annonce
Odder

Fra Vestjylland til bysognet Odder: Ny sognepræst ser frem til flere kolleger

Kasper Bøtker indsættes som ny præst i Odder Sognekirke på søndag 16. august. Foto: Yvonn Tittel
Kasper Bødker har otte års erfaring fra to landsogne
Annonce

Odder: Selv om han kun er 35 år, er det en yderst erfaren præst, som søndag 16. august indsættes som ny sognepræst i Odder Sogn.

Kasper Bødker har nemlig otte års erfaring som sognepræst i Lunde-Outrup Pastorat ved Ringkøbing Fjord. Her har han sammen med hustruen Louise Bøtker, der er psykolog, og i de senere år også børnene Jonathan og Isabella på henholdsvis seks og tre år boet i Lunde Præstegård, som er kæmpestor og fyldt med historie. Mere ydmyg er præsteboligen i Odder, der er en ganske almindelig villa på Røddalsminde.

- Det er nok en af de ting, som jeg lige skal vænne mig til. I Lunde og Outrup er der meget opmærksomhed på, hvad der foregår omkring præsten. I Odder bliver jeg nok lidt mere anonym. Men det gør mig faktisk ikke så meget, hvis blot jeg stadig kan opbygge det tætte forhold til sognebørnene, som jeg havde i Vestjylland, siger den nye præst, som i Odder skal dele opgaverne som sognepræst med tre andre præster nemlig Anne Mette Fruelund Andersen, Vibeke Døssing Rudebeck og provst Dorte Sørensen.

Annonce

Et bybarn

- Det glæder jeg mig meget til, ligesom jeg ser frem til at få kolleger fra andre faggrupper i Odder Kirkecenter, som virker som et helt naturligt samlingspunkt for byens borgere, siger præsten, der selv er et bybarn, idet han er vokset op i Skjoldhøjparken ved Aarhus som søn af en læge og en sygeplejerske.

Mens både lille- og storebror også valgte en karriere indenfor sundhedsvæsenet, følte den unge Kasper Bøtker sig allerede som ganske ung ret sikker på, at han ville være præst.


Jeg elsker at tale med ældre mennesker. Høre om deres sorger og glæder - for begge ting findes jo.

Casper Bøtker, ny sognepræst i Odder


- Da jeg gik til præst, blev jeg undervist af sognepræst Bruno Rasmussen i Skjoldhøjkirken. Han var supergod og lærte mig en masse om, at kirken også skal være et socialt samlingspunkt. Det har jeg båret med mig siden, siger Kasper Bøtker, der under teologistudiet på Aarhus Universitet deltog i frivilligt arbejde som næstformand i Skt. Johannes Kirkens menighedsråd i Aarhus, var kirketjenervikar i Sct. Pauls Kirke, i praktik i Kirken På Gaden ved Århus’ gadepræst Anni Louise Albæk blot for at nævne nogle af hans aktiviteter.

Annonce

Fokus på børnene

Det vigtigste for Kasper Bøtker er dog at arbejde med børn i kirkelig sammenhæng, og det glæder han sig meget til at tage fat på i Odder. Hvordan han helt præcis vil gribe opgaven an, ved han ikke endnu, og han kommer heller ikke med nogen færdige pakkeløsninger. For som han siger:

- Når vi taler om kirke og menigheder er det vigtigste for mig i første omgang at stikke fingeren i jorden og lære sognebørnene at kende. Store som små. Det sidste siger jeg, fordi jeg også elsker at tale med ældre mennesker. Høre om deres sorger og glæder - for begge ting findes jo. Forhåbentlig kan jeg så bidrage med samtaler og prædikener, som folk i Odder kan bruge til noget. Jeg glæder mig i hvert fald til at prøve, siger præsten, der indsættes i Odder Sognekirke på søndag klokken 10. Han afløser Lars Berg Thomassen, som er flyttet til et nyt embede i Langaa og Torup Patorat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce