Annonce
Hedensted

Fra Tyskland til Manhatten: Nyhed om Hjarnø-guldfund går verden rundt

Museumsinspektør Mads Ravn glæder sig over den internationale omtale, nyheden om Hjarnø-guldfundet har ført med sig. Foto: Mette Mørk

Ovenpå fundet af en guldskat fra 500-tallet på Hjarnø, har VejleMuseerne nydt stor omtale. Nu har nyheden også spredt sig til store udenlandske medier.

Annonce

Vejle: - Archaeology Magazine er jo kæmpestort. Det bliver solgt i hele verden, og jeg plejer selv at støde på det i lufthavne i både Sydney og New York, siger Mads Ravn, forskningschef og museumsinspektør hos VejleMuseerne.

Han er en glad mand i disse dage, for som ugerne er gået, er nyheden om fundet af en guldskat fra 500-tallet på Hjarnø gået store dele af verden rundt - blandt andet i markante udenlandske medier.

Foruden det amerikanske Archaeology Magazine, der har base på Manhatten og udkommer i hele verden, har både hollandske Archeologie Online, og tyske Epoch Times bragt nyheden om, at mere end 27 guldperler og -stykker er blevet fundet af en amatørarkæolog på en lillebitte ø ud for den danske østkyst. I de fleste tilfælde er det den engelsksprogede artikel fra danske Copenhagen Post, de internationale medier referer til.

Det har været ret vildt at opleve interessen fra medier og og i arkæologikredse indtil nu, og vi håber det vil forplante sig yderligere og til vores publikum, når vi åbner den nye udstilling om fundet.

Mads Ravn, forskningschef og museumsinspektør på VejleMuseerne
Museumsinspektør Mads Ravn var involveret i Hjarnø-fundet og skulle igennem lang tid holde fundet hemmeligt. Foto: Mette Mørk
Annonce

Guldet kan ses til februar

Det fryder museumsinspektøren, der håber, at omtalen vil kunne generere endnu mere interesse for Hjarnø-fundet og VejleMuseerne.

- Det har været ret vildt at opleve interessen fra medier og og i arkæologikredse indtil nu, og vi håber det vil forplante sig yderligere og til vores publikum, når vi åbner den nye udstilling om fundet, siger Mads Ravn.

VejleMuseerne åbner til februar særudstillingen Guld & Kaos om Hjarnø-guldskatten, der blev opdaget af en amatørarkæolog sidste efteråret. Museet holdt fundet hemmeligt i knap et år, mens udgravningerne stod på, og det blev først offentligt kendt i september måned i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce