Annonce
Horsens

Fra tirsdag kan børn helt ned til seks år blive kviktestet for corona

På Falcks testcentre, der udfører kviktest - som også kaldes hurtigtest eller antigengest - foregår podningen i næsen i to gange 15 sekunder. Fra tirsdag kan børn helt ned til seks år blive hurtigtestet i Horsens-området. Arkivfoto: Morten Stricker
Testpersonale med erfaring i at arbejde med børn er med til at sikre en tryg oplevelse for børn ned til seks år, når de skal kviktestes for corona. Hidtil har grænsen været 12 år.

Horsens: Hidtil har grænsen været 12 år, men fra tirsdag står Falck bag kviktest af børn helt ned til seks år.

Det oplyser Rasmus Ehlers, der er Falcks centerleder i Horsens-området, som også indbefatter en række teststationer i Hedensted Kommune og en i Hou.

- Det bliver folk med pædagogisk erfaring, der gør det - det giver en tryg atmosfære, siger Rasmus Ehlers.

Kviktesten, som man typisk får svar på i løbet af 30-40 minutter, foregår med en næsepind, der holdes i hvert næsebor i 15 sekunder.

I det permanente testcenter på Sandøvej er det muligt at køre spor udelukkende for børn. På de såkaldte pop-up-steder lader det sig også gøre at teste

Pop-up-stederne, som Rasmus Ehlers har styringen på, har hjemme i Sundparkhallen på Hybenvej, beboerhuset i Axelborg, Skolen i Midten i Hornsyld, Rask Mølle Hallerne, administrationshuset i Tørring, Hedensted Centret og Egmont Højskolen i Hou.


Det bliver folk med pædagogisk erfaring, der gør det - det giver en tryg atmosfære.

Rasmus Ehlers


I Folkebladets dækningsområde har Falck også pop-up-steder i Borgerhuset i Brædstrup, Vitapark i Odder og Nørre Snede Hallen.

Åbningstiderne de enkelte steder fremgår af Falcks hjemmeside.

- Et godt råd er at følge med der. Vi prøver at opdatere så hurtigt som muligt, også i forhold til ventetid, siger Falcks coronaleder.

Annonce

Fra 17 til 80 på en måned

Der forventes stort rykind i de sidste af påskedagene - altså op til den delvise genåbning på tirsdag. Særligt kravet om en negativ test, der er maksimalt 72 timer gammel, hvis man vil til for eksempel frisør, kan give travlhed søndag og mandag.

I de sidste påskedage forventer Rasmus Ehlers at have op til 60 ansatte i sving ad gangen. Man startede med 17 mand for en måneds tiden siden, nu er der lidt flere end 80 ansatte, oplyser han.

Pcr-testen, som foregår på Langmarksvej i Horsens, i Tørring, Juelsminde, Hedensted og Odder, er en podning i enten hals eller næse. Her kan man som hidtil teste børn helt ned til to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce