Annonce
Kultur

Fra Taiwan til Tyskland til Horsens: Ægtepar træder ind på Horsens-dansegulv

Meng-Ting Liu er uddannet i hjemlandet Taiwan inden for både moderne og traditionel kinesisk dans. "ConTemporary Painter" viser hendes evner ud i moderne dans. PR-foto: DanceOMatic
Med en intim forestilling på Grus tager DanceOmatic første, større skridt som en del af byens kulturliv.

Horsens: Hun er fra Taiwan. Han er fra Kolding. De mødtes i Tyskland og bor sammen i Horsens. Nu vil de gerne sætte præg på byens liv med dans og nye kulturvenskaber.

Nogenlunde sådan lyder den korte version af ægteparret Martin S. Kristensen og Meng-Ting Lius ambitioner med deres projekt DanceOMatic; en relativt ny forening, der torsdag havde debut på Café Grus i Kongensgade.

Med premiere-forestillingen "ConTemporary Painter", der er en intim oplevelse med moderne dans i den lille kulturcafé, har de sammen med musikeren Helge Vammen, der også bor i Horsens, taget første skridt ind på den lokale kulturscene.

- Hele ideen med "ConTemporary Painter" er, at vi gerne vil skabe et nyt kulturtilbud, der måske også kan være med til at give et internationalt udsyn i byen, noget, der er en katalysator for kreativ tænkning og samtidig en mulighed for at danne lokale netværk, siger Martin S. Kristensen.

Annonce
Helge Vammen er musiker med base i Horsens. Han kom i kontakt med Martin S. Kristensen og Meng-Ting Liu via en familiegruppe for nybagte forældre. Nu skaber han musikken til en fælles forestilling. PR-foto: DanceOMatic

Mødtes på tysk teater

Han blev uddannet som danser i Berlin og arbejdede siden i nogle år på Görlitz Theater i byen Görlitz.

Her kom Meng-Ting Liu, der er uddannet i moderne dans og traditionel kinesisk dans i Taiwan, forbi. Hun ville gerne opleve scenen i Europa og blev ansat på teateret. Den talentfulde taiwanesiske danser fik dog mere end et job; hun endte med et ægteskab - og nu barn og bolig i Horsens.

- Vi flyttede tilbage til Danmark, fordi jeg har en drøm om at leve som selvstændig udøvende kunstner. Her i Horsens bor vi ret tæt på min familie i Kolding, og samtidig er der ikke så langt til Aarhus, hvor dansescenen er lidt større, så vi er glade for at være her, forklarer Martin S. Kristensen.

Debut som dansende mor

"ConTemporary Painter", hvor det kun er Teng-Ming Liu, der er på gulvet, er hendes første optræden i Danmark. Og hendes første optræden, siden parret blev forældre sidste år.

- Det er hendes debut som dansende mor, siger Martik S. Kristensen med et smil.

Hun danser på et stof-underlag, der undervejs skifter farve fra hvid til sort i mønstre tegnet med hendes bevægelser - deraf forestillingens titel, mens Helge Vammens musik, der udspringer af sen-80'ernes new wave-punk, danner det rytmiske bagtæppe.

Vil gerne i større rammer

Ud over selve forestillingen, der varer 20 minutter, og som kan opleves igen fredag kl. 16.45 og kl. 18, er der efterfølgende en artist talk i et af Grus' andre lokaler. Her kan man møde folkene fra DanceOMatic, blive klogere på dansen, men også på, hvad foreningen er for en størrelse.

- Jeg håber, at forestillingen kan hjælpe med til, at vi får skabt nogle lokale netværk i Horsens med aktører, som har lyst til at være medskabende i DanceOMatic. Som forening er vi afhængige af, at der er nogle, der gider hjælpe os med vores opsætninger, hvis vi på et tidspunkt skal opføre noget i lidt større rammer. Og det vil vi gerne, siger Martin S. Kristensen, som også håber, at hans kones dans kan åbne lokale øjne for et lille stykke taiwanesisk kultur i Horsens.

"ConTemporary Painter" kan også opleves på Grus torsdag 12. marts og fredag 13. marts - begge dage med forestillinger kl. 16.45 og kl. 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce