Annonce
Horsens

Fra 'skandaløst' til 'stjernecharmerende': Pink-besøg deler anmelderne

Amerikanske Pink giver koncert under sin "Beautiful Trauma World Tour 2019" i CASA Arena i Horsens, onsdag den 7. august 2019.. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)
Et irriterende ekko på Casa Arena drillede i varierende grad anmelderne, der ellers melder om en amerikansk artist i topform.

Horsens: Pink leverede varen. Så langt er anmelderne enige efter onsdagens popbrag på Casa Arena.

Til gengæld er det stærkt varierende hvor mange stjerner, musikskribenterne strør ud over begivenheden.

Og det er lyden, der er den store knast for kritikerne.

Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen og Horsens Folkeblads Jakob Hedegaard-Høgh gi'r fem af seks stjerner.

Førstnævnte skriver blandt andet:

"Pink ankom med vanlig udadvendt kampgejst og et mageløst show, hvor amerikaneren i flere sange mindede mere om en flyvende cirkusprinsesse end om en traditionel popsangerinde."

Og så tilgiver anmelderen "den skingre og ekko-belagte stadionlyd, som især hærgede første del af koncerten".

Pink ankom med vanlig udadvendt kampgejst og et mageløst show, hvor amerikaneren i flere sange mindede mere om en flyvende cirkusprinsesse end om en traditionel popsangerinde.

Fra Jyllands-Postens anmeldelse

Lydmæssigt mareridt

B.T.'s anmelder Jeppe Elkjær Andersen, der nøjes med to af seks stjerner, kalder sceneshowet voldsomt underholdende, men er nærmest i chok over lyden på stadion:

"Undertegnede har efterhånden anmeldt koncerter i en årrække. Men lyden i Casa Arena onsdag aften var alligevel blandt de dårligste, jeg nogensinde har oplevet. Det var som at være fanget i Ekkodalen, mens 20 soundboks-ejende teenagere skruer op på maks og retten lyden i din retning. Det er sådan noget, mareridt er lavet af."

Ekstra Bladet holder sig også på to stjerner og skriver om en "skandaløs forestilling" og "sabotage":

"Man må håbe, at lyden er bedre nede foran. På langsiden drømmer man sig tilbage til Parken, der ellers er notorisk kendt for sin ringe lyd", skrev Lars Sejr i sin løbende opdatering fra Horsens.

Ud over den "pivelendige lyd" skriver han også om et superfedt show og en Pink, der virkede som en artist, der rent faktisk nød at være i Horsens.

Og lad os så slutte af med en bid fra Folkebladets anmelder:

"Bortset fra de lydmæssige drillerier, der aldrig helt kom styr på, fungerede showet og var gennemsyret af en professionalisme, der også pointerede Pinks status som det medmenneskelige, jordbundne identitets-totem, hun er blevet for generationer af mennesker, der på den eller anden måde stikker ud i den dræbende vær normal-verden."

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce