Annonce
Erhverv

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Slagtermester Carsten Laursen knokler med at få den sidste indretning på plads i butikslokalet i Brædstrup. Det sker med et bredt smil, for Carsten Laursen bobler af forventningens glæde. Foto: Peter Hald
Den gamle Sydbank i Brædstrup er tryllet om til butik. Slagter Laursen har det meste på plads før åbningsdagen 1. oktober.

Brædstrup: "Dingeling". Den lille klokke over indgangsdøren til Brædstrups nye slagterbutik Slagter Laursen er allerede hængt op og klinger lystigt, når man træder ind i det rummelige lokale på Bredgade.

- Det tog sin tid at finde den klokke, fortæller slagtermester Carsten Lemming Laursen, der i disse dage knokler for at gøre butikken klar til den store åbningsdag fredag 1. oktober.

Det meste er ved at være på plads. Kølediske, pålægsmaskiner, kogeplader og meget andet er installeret, og Carsten Laursen har aftaler klar med leverandører. Nu mangler bare lige den sidste finpudsning, men den 39-årige slagter er sikker på, at tidsplanen holder.

Annonce

- Jeg glæder mig virkelig til at åbne butikken. Sikke nogle muligheder vi har her, siger han og peger ud i det store lokale, der tidligere rummede en Sydbank-filial. Med det hele - baglokale og kontor med mere - råder Carsten Laursen over 200 kvadratmeter.

Der er enormt god plads i den nye slagterbutik. Alt i alt råder Carsten Laursen over 200 kvadratmeter. Foto: Peter Hald

Den gamle bank-lokale har gennemgået en total forandring, og det er svært at forestille sig, at stedet rummede en bank indtil for seks år siden. Hvor den enorme bankboks engang lå, er der nu indrettet toilet og omklædning, og moderne stålborde, komfurer og kølebokse har afløst skrivebordene.

Brædstrup rider på en bølge, og jeg er klar til at ride med...

Carsten Laursen, slagtermester

Det er første gang, at Carsten Laursen åbner sin helt egen forretning. Med i virksomheden er hustruen Tina, der skal sørge for regnskaberne, og så er der lige blevet ansat en slagtersvend, som bliver fast medarbejder.

Et livsværk

Forvandlingen af den tidligere Sydbank har stået på hen over sommeren. Selskabet PHC Ejendomme er ejer af bygningen, og det er selskabets håndværkere, der har stået for den gennemgribende renovering. Men Carsten Laursen er også selv inde over med boremaskine og andet værktøj her i slutfasen.

Samtidig skal han gøre klar til produktionen, og der skal også fremstilles brochurer og annoncemateriale. Der er nok at se til, men de mange opgaver mindsker ikke Carsten Laursens forventningsglæde:

- Det bliver jo mit livsværk, og jeg har fået rigtig mange positive reaktioner fra folk, understreger han.

Snart forsvinder papiret på ruden, og døren kan åbnes 1. oktober. Tidsplanen holder, lyder det fra slagter Laursen. Foto: Peter Hald

-Det er herligt, at man selv bestemmer i sin butik - der er ingen begrænsninger. Og jeg er selvfølgelig klar til at lytte til forslag og ønsker fra kunderne. Noget af det, som jeg vil lægge vægt på, bliver kundeservice og god rådgivning, siger han.

Slagter Laursen bliver en alsidig forretning. Ud over kød og pålæg skal der også leveres mad ud af huset, og der bliver smørrebrød og lune retter. En særlig detalje bliver et kyllinge-rotisseri, hvor kyllinger på spid vil snurre rundt.

Den nye slagterbutik i Brædstrup er allerede blevet kendt langt ud over bygrænsen. Butikken er blevet omtalt i bladet Fødevaremagasinet, for det er ikke hver dag, at der åbner en klassisk slagterforretning.

Brædstrup har faktisk ikke haft en selvstændig slagterforretning i de seneste 30 år, men nu har tiderne ændret sig. Byen er vokset og har udviklet sig, og der er kommet adskillige nye specialforretninger i de senere år.

- Brædstrup rider på en bølge, og jeg er klar til at ride med på den bølge, siger Carsten Laursen.

Han er selv født og opvokset i Brædstrup, og indtil for otte år siden var han slagtermester i SuperBrugsen. I de mellemliggende år har han været ansat som jord- og beton-arbejder for den lokale betonentreprenør Jacob Jensen, men for en uge siden kvittede han betonjobbet, og nu gælder det butikken.

Annonce
Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Sport

Sensationel debut af brandvarm amerikaner var ikke nok for Horsens IC, der blev dukket til sidst mod Bakken Bears

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Horsens For abonnenter

Nej til ekstra vagter: Hverdagen på Akutafdelingen er mere presset end før strejken, fordi sygeplejersker har fået nok

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Annonce