Annonce
Livsstil

Fra Løsning til Børkop hver dag: Lars træder hellere i pedalerne end på speederen

Lars Knudsen fra Løsning har siden 1995 med glæde cyklet til sin arbejdsplads i Børkop, Børkop Cykler. Foto: Lars Juul

Løsning-borgeren Lars Knudsen holder af at cykle. Det bliver blandt andet til en daglig cykeltur på 46 km til og fra arbejdspladsen Børkop Cykler.

Løsning: 61-årig Lars Knudsen fra Løsning er ikke helt som folk er flest. I sine ben gemmer han på tusindvis af kilometer tilbagelagt på cykel.

I 32 år har han cyklet på arbejde - de seneste 22 år til Børkop Cykler i Børkop - også i sne og slud.

Den daglige motion har Lars Knudsen ikke tænkt sig at lave om på, så længe fysikken tillader det.

- Det er livsbekræftende og giver mig energi i en travl hverdag. Kun når det sner allermest, og cykelstierne er svært fremkommelige, kan det være, jeg tager bilen på arbejde. Men jeg vil helst cykle, siger Lars Knudsen.

Når det er vinter, cykler jeg på arbejde på min cross-cykel med pigdæk. Om sommeren er det transportmiddel skiftet ud med en letvægts-racercykel.

Lars Knudsen

Lars Knudsen

61 år.1975: Udlært i Hedensted ved tidligere cykelhandler Hunnerup Cykler i Bredgade.

1975: Blev ansat i Skanderborg ved en motorcykelforhandler. Salget af motorcykler faldt drastisk for firmaet samme år, og Lars Knudsen måtte derfor finde andet arbejde.

1975-1977: Ansat som skovarbejder i tre måneder hos ejeren af en cykelforretning i Virklund ved Silkeborg, hvor han efterfølgende, i 1975, fik arbejde.

1975-1977: Flyttede til Virklund med sin hustru Dorthe Troelsen. Parret havde indtil da boet i Vester Ørum ved Uldum.

1977-1988: Ansat ved Hunnerup Cykler i Hedensted, og Lars og Dorthe Knudsen flyttede ind i en lejlighed i Vesterbrogade i Hedensted.

1985: Som bestyrelsesmedlem med til at etablere bmx-bane i Østjysk Bmx Klub.

1978: Flyttede til nuværende bopæl på Marsvej i Løsning.

1988-1992: Ansat hos en cykelforretning i Skanderborg. Cyklede dagligt knap 80 km til og fra arbejde.

1993: Blev medlem i Børkop Motions Cyklister og er fortsat medlem.

2. dec. 1992: Overtog Børkop Cykelforretning, der senere ændrede navn til Børkop Cykler.

2017: Overdrog cykelforretningen i Børkop til sønnen.

1. maj 2017: Blev medlem i Vejle Motions Cykel Klub og Vejle Tandemklub ved Solgaven under Dansk Blindesamfund og er fortsat medlem.

Sammen med hustru Dorthe Troelsen har Lars Knudsen i mange år brugt en del af fritiden på cykelture. Den passion dyrker parret stadig sammen, men nu foregår det på en tandem, da Dorthe Troelsen har fået en øjensygdom og derved er blevet for svagtseende til selv at kan cykle. Foto: Lars Juul

Træt i bilen

I 1992 købte Lars Knudsen Børkop Cykelforretning (nuværende Børkop Cykler, red.) på tvangsauktion og havde fra den dag lange arbejdsdage, oftest til langt ud på natten.

- Jeg knoklede mildest talt for at få gang i forretningen.

- Men efter tre år, en morgen i 1995, hvor jeg som mange andre morgener knap nok havde fået søvn og sad træt i bilen på vej på arbejde, slog det mig. Det var ikke optimalt at være en uopmærksom bilist, hvis man kan være en glad cyklist, tænkte jeg.

- Jeg burde jo cykle på arbejde, ligesom jeg også tidligere havde gjort, da jeg i 10 år arbejdede hos en cykelforhandler i Skanderborg. Og det genoptog jeg så og har praktiseret lige siden, fortæller Lars Knudsen.

Udlært ved Hunnerup

Lars Knudsen blev i 1975 udlært ved den tidligere cykelforretning i Hedensted, Hunnerup Cykler.

Efter endt arbejdsdag har han desuden i mange år også haft cykling som sin store og mangeårige hobby.

Da sønnen Hans Peter Knudsen, der ved årsskiftet overtog Børkop Cykler efter sin far, og datteren Maibritt var børn, blev det til flere ture ud i det fri.

- Hans Peter og jeg trænede en del i Østjysk Bmx Klub ved Hedensted Centret. Jeg var som bestyrelsesmedlem med til at etablere klubbens bane i 1985. Her tilbragte vi meget tid samt ved stævner, fortæller Lars Knudsen.

Det er også ofte blevet til ture rundt i Danmark med hustru Dorthe Troelsen. Og sådan er det fortsat. Men i dag foregår det på en tandem, da en øjensygdom hos hustru Dorthe har bevirket, at hun de senere år er blevet svagtseende.

- Nu, hvor jeg ikke længere er indehaver af Børkop Cykler, har jeg fået en ny hverdag. Fritiden bruger jeg blandt andet sammen med Dorthe i en tandemklub under Dansk Blindesamfund, siger Lars Knudsen.

Han har netop arrangeret en cykeltur for klubben på 10 km, fortæller han.

Motorcykel - og dog

Heller ikke arrangør af cykelløb ligger Lars Knudsen fjernt. Han har blandt andet for år tilbage været med til at arrangere et større nat-cykelløb fra Skagen til Sæd ved grænsen, ligesom han også selv har deltaget i adskillige løb som medlem af Børkop Motions Cyklister.

- Jeg må erkende, at jeg er vild med cykler og cykelsporten. Godt nok har jeg også arbejdet hos en motorcykelforhandler og kørt en del på motorcykel, blandt andet til Nordkap med Dorthe.

- Men cykling vil altid være mit foretrukne transportmiddel, siger Lars Knudsen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce