Annonce
Ikast-Brande

Fra kommunal parkforvalter til ny kirkegårdsleder

Cecilie Rosenberg Panduro er ny kirkegårdsleder ved Brande Kirke, hvor hun har afløst Rikke Nørulf. Foto: Mikael Lund
Brande Kirke har fået ny kirkegårdsleder, der kommer fra en stilling som parkforvalter.

Brande: Cecilie Rosenberg Panduro har afløst Rikke Nørulf som kirkegårdsleder ved Brande Kirke. Den 39-årige Cecilie Panduro kommer fra en stilling som parkforvalter med ansvar for parker og legepladser i Herning Kommune, hvor hun har været ansat i 11½ år.

Hun er uddannet landskabsarkitekt fra det, der nu er en afdeling af Københavns Universitet, men som dengang hed Landbohøjskolen.

Efter endt uddannelse bosatte hun sig sammen med sin senere mand, Morten, i Vejle, hvor hun i et års tid var ansat i et vikariat, inden hun arbejdsmæssigt flyttede til en fast stilling i Herning.

Den daglige køretur til og fra arbejde blev imidlertid lige lovlig lang, så i 2010 byggede familien som nogle af de første hus på Fyrrevænget i Brande, hvor de har boet siden. Familien er siden blevet forøget med to drenge, som henholdsvis går på Dalgasskolen og i Vibereden. Valget af Brande har de ikke fortrudt:

- Her er de ting, vi har behov for, siger Cecilie, som ikke mindst sætter pris på byens omfattende stisystem – og som efter mere end 10 år i byen stadig finder nye.

Annonce

Meningsfyldt

Men hvorfor skifter en landskabsarkitekt kommunale legepladser og parker ud med kirkegårde?

- Jeg fik et tip, og så gik jeg i tænkeboks. Det trak ret meget, at det var lokalt, forklarer Cecilie, som også betegner stillingen ved Herning Kommune som ”mere anonym” – som kirkegårdsleder oplever hun, at hun kan gøre en større forskel for folk i en svær situation.

– Jeg møder mennesker i sorg. Min opgave er at hjælpe dem med at gøre det nemt – det trives jeg i, forklarer den nyansatte kirkegårdsleder, som i det hele taget oplever sit nye job som meget meningsfyldt. Derudover kan hun godt lide at komme lidt ud. Jobbet ved Herning Kommune var overvejende administrativt med skrivebordet som udgangspunkt.

Som kirkegårdsleder ved Brande Kirke har hun udover ansvaret for et gartnerteam på op til ni personer i sæsonen også det overordnede ansvar for de tre kirkegårde i Brande (den gamle ved kirken, Østre Kirkegård samt Vestre Kirkegård på Herningvej) foruden kirkegårdene ved kirkerne i Uhre og Skærlund og de to præstegårdshaver i Brande.

- Medarbejderne har givet mig en fantastisk modtagelse, understreger Cecilie Panduro.

Udover gartnerteamet, menighedsrådet, kirkegårdsudvalget og de øvrige ansatte ved kirken bliver nogle af hendes primære samarbejdspartnere bedemændene, og så har hun også en ”livline” – muligheden for at ringe til en ven i form af sin forgænger på posten, Rikke Nørulf, som nu er kirkegårdsleder i Silkeborg.

Annonce

Kig på Vestre Kirkegård

Efter de første par måneder i jobbet er Cecilie Panduro ved at have styr på arbejdsgangene, men hun kommer ikke med ambitioner om at revolutionere kirkegårdsområdet. Nærmere det stik modsatte:

- Jeg kommer ikke til at lave alting om det første år – alt er nyt for mig, siger hun. Dog har hun – med kirkegårdsudvalgets velsignelse – rettet blikket mod Vestre Kirkegård på Herningvej, som i efterhånden mange år har ført en lidt hensygnende tilværelse, ikke mindst når det kommer til antallet af begravelser.

Med Anlægget (Ørbæklund) som nærmeste nabo ser Cecilie Panduro gode muligheder for, at kirkegården – eller en del af den – kan indrettes mere som en naturkirkegård i stil med Østre Kirkegård, men på sin egen måde og i respekt for de eksisterende gravsteder, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce