Annonce
Rejser

Fra industri til hotel: Sov i Carlsbergs gamle øllager

Jeg betalte 50 kroner ekstra for at få et af værelserne med runde vinduer. Foto: Maja Julskjær
Øl- og maltlageret Lagerkælder 3 i Carlsberg Byen i København er blevet omdannet til et moderne, firstjernet boutiquehotel ved navn Hotel Ottilia. Selv om den gamle bryggerigrund lige nu gennemgår en stor transformation fra industri til ny bydel, sker det med kærlighed og respekt for en vigtig epoke i Danmarks industrihistorie.

Fra det store, runde vindue med den brune siddehynde er der udsigt over Bryggernes Plads med den ikoniske elefantport til højre. Havde man ikke vidst bedre, ville man have troet, at vinduerne var designet med sociale medier for øje, for de runde vinduer gør sig godt på billeder. I virkeligheden har bygningen set sådan ud, siden den blev opført som Lagerkælder 3 i 1969. Dengang var der ikke vinduer, men guldbelagte ”paraboler”, der havde til formål at skjule de horisontale øltanke inde bag murene. Og det er de paraboler, der blev udskiftet med vinduesglas på den ene side af bygningen, da den blev omdannet til hotel og åbnede for gæster i januar 2019.

Hotel Ottilia, der er en del af Brøchner Hotels, er et firstjernet boutiquehotel beliggende i Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Bydelen er skudt op på den gamle bryggerigrund, hvor Carlsberg gennem 160 år bryggede øl og mineralvand, inden bryggeriet i 2008 flyttede al sin aktivitet til Fredericia.

Bygningen er fredet og er blevet renoveret med respekt for dens historie og oprindelige formål. Hele vejen igennem er den industrielle stil bevaret, og i 2019 vandt bygningen publikumsprisen som Københavns smukkeste bygning kåret af Københavns Kommune. Hotellet er i øvrigt opkaldt efter brygger Carl Jacobsens første hustru, Ottilia Jacobsen.

Annonce

Råt og industrielt

Jeg er alene, så jeg har valgt et lille dobbeltværelse med en queensizeseng. For 50 kroner ekstra kunne jeg vælge et af værelserne med runde vinduer, og det gjorde jeg. Værelserne er indrettet råt og minimalistisk i brunt, sort, gråt og hvidt. Læder og hør. Lofterne er rå beton og ser givetvis ud, som de gjorde, da det var øllager. Der er ikke mange ting på værelset, men der er underspillet luksus i form af kvalitets-te fra A. C. Perchs Thehandel og shampoo og sæber fra Ren Skincare.

Hotel Ottilia blev oprindeligt bygget som Lagerkælder 3 i 1969. De guldbelagte skiver skulle efter sigende have kostet det samme som en folkevogn stykket. Foto: Tobias Wensien Dinesen

Hver dag mellem klokken 17 og 18 er der wine hour, hvor hotellets gæster inviteres til at drikke et gratis glas vin eller to i hotellets lobby, der også fungerer som bar.

Restauranten er på øverste etage, men jeg springer den økologiske morgenmadsbuffet over og bruger i stedet formiddagen i den luksuriøse spa Aire Ancient Baths i kælderen. Det er ikke en del af opholdet, men hotellets gæster får en special treat, når de bestiller tid i spaen.

Elefantporten fra 1901 er fredet og er nok en af Carlsberg Byens mest kendte bygninger. Man kan lige se elefanterne fra hotelværelset. Foto: Maja Julskjær

Når man forlader hotellet, bør man gå en lille tur i området og opleve et stykke dansk industrihistorie. Selv om der stadig er gang i transformationen fra industri til bydel, er Carlsberg Byen fuld af historiske bygninger med særegen arkitektur, og en del af dem er fredede eller bevaringsværdige og får derfor lov at bliv


Overnatningen er foretaget 12.-13. november 2021. Et værelse koster fra omkring 1000 kroner eksklusive morgenmad.

Carlsberg Byen

Bryggernes Plads 7, 1778 København

Carlsberg Byen er en af Københavns nyeste bydele og ligger på den gamle Carlsberggrund, hvor der blev brygget øl og mineralvand fra 1847 til 2008, hvor Carlsberg Bryggerierne flyttede hele deres produktion til Fredericia Bryggeri.

En del af bygningerne er fredede og bevaringsværdige, men har fået nyt liv, for eksempel i form af Hotel Ottilia.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Navne For abonnenter

En bugnende fuld kirke sendte 45-årige Anders Bonnemann smukt afsted: Vellidt møbelpolstrer havde en enorm berøringsflade

AC Horsens

AC Horsens-spiller er ved at sprænge i luften af utålmodighed: Han fik sit gennembrud i efteråret, og lige nu forhindrer en skade ham i at fortsætte opturen

Annonce