Annonce
Horsens

Fra hotel til kollegium: 44 studerende flytter ind på hotelværelser

Værelserne er møbleret, blandt andet med et nyindkøbt skrivebord og en seng, der stammer fra hotellet. Der følger ovenikøbet også dyne og pude med, fortæler Peter Sven Sørensen (siddende) og Henrik Hede-Nielsen. Foto: Søren E. Alwan
Det tidligere Hotel Danica midt i Horsens er lukket, men dobbeltværelser, dyner og drikkeglas fra hotellet kommer nu studerende til gode.
Annonce

Horsens: Hotelværelser midt i Horsens er nu blevet til kollegieværelser.

Familien Hede Nielsens Fond overtog sidste år det lukkede Hotel Danica på Sct. Helenevej med det formål at omdanne hotellet til 44 boliger for unge under uddannelse i den by, fonden udspringer fra.

- Vi har i nogle år ønsket at opføre et kollegium i Horsens, og da muligheden så kom for at købe hotellet, synes vi, det var oplagt, at det blev løsningen. På den måde kunne vi sikre de studerende et sted at bo og samtidig bevare en i byen kendt ejendom. Jeg er opvokset i Horsens og synes, det ville være en skam bare at rive ned og bygge nyt, siger Henrik Hede-Nielsen, som er formand for fonden.

Familien Hede Nielsens Fond

  • Stiftet i 1971 af brødrene Eigil og Ove Hede Nielsen. De stod i spidsen for industrikoncernen Hede Nielsen A/S, som deres far, Niels Hede Nielsen, etablerede i 1906, dengang som Horsens Cykellager.
  • Koncernen eksisterede i 90 år og beskæftigede sig gennem årene med bl.a. cykel- og rørproduktion, fremstilling af gasser samt radio- og tv-produktion under navnet Arena.
  • Fonden blev stiftet med en grundkapital på en million kroner. Midlerne er siden vokset betydeligt og danner hvert år grundlag for en lang række donationer samt den årlige HN-Pris. Der er gennem årene samlet uddelt mere end 178 mio. kr. til almennyttige formål.

Annonce

Med dyne og rødvinsglas

Otte af de nye ungdomsboliger er - ligesom 44 depotrum og et fælles vaskeri - indrettet efter en ombygning af hotellets tidligere køkken og festsal. De resterende 36 boliger er indrettet i de tidligere hotelværelser, som ikke har krævet meget mere end maling og installering af minikøkken, skab og skrivebord, fortæller Henrik Hede-Nielsen.

Fonden har valgt at bevare så meget som muligt af hotellet, tilføjer han. Den tidligere restaurant er nu blevet til fællesrum med plads til hygge, fest og fællesspisning. Der er borde og stole fra restauranten, og skabene i fællesstuen rummer desuden et rigt sortiment af glas og porcelæn, der alt sammen stammer fra hotellet.

- Vi overtog inventaret, så det var jo oplagt, at de studerende kunne få lov at bruge det, forklarer Henrik Hede-Nielsen.

Fra hotellets servicelager har der også været nok til at lave startpakker med alt fra tallerkener til rødvinsglas til køkkenskabene i de enkelte værelser. Værelserne er desuden møbleret og udstyret med blandt andet senge, dyner og puder fra hotellet, så de studerende kan stort set flytte ind med en taske med deres tøj, fortæller fondens næstformand Peter Sven Sørensen.

Annonce

Et helt mekka for de unge

Interessen for kollegiet har været stor, siden de første studerende kunne flytte ind omkring årsskiftet, og der er på nuværende tidspunkt så godt som fyldt op i boligerne, fortæller Henrik Hede-Nielsen.

Han og næstformand Peter Sven Sørensen er enige om, at fonden har sikret studerende i Horsens gode boligvilkår med en attraktiv beliggenhed meget tæt på det kommende campus og klos op ad den ny bydel, der lige nu rejser sig på den tidligere Kvickly-grund, Lilli Gyldenkildes Torv. Her opføres der både butikker, restauranter og boliger, blandt andet også 104 ungdomsboliger.

- Med det ny campus midt i byen bliver der også brug for ungdomsboliger i byen. Området her bliver et helt mekka for de unge, og nu kan de bo på ”hotel” for 3000 kroner i måneden, siger Peter Sven Sørensen.

- Det kommer ikke bare de unge i Horsens til gode. Det kan også være med til at trække flere studerende til Horsens, blandt andet fra Aarhus, mener Henrik Hede-Nielsen.

Ikke mange kollegier er født med messinggelænder og fine lysekroner i trappeopgangen, men Familien Hede Nielsens Fond har bevaret så meget som muligt fra det tidligere hotel, fortæller formand Henrik Hede-Nielsen (t.v.) og næstformand Peter Sven Sørensen. Foto: Søren. E. Alwan
Facaden på det tidlige Hotel Danica ligner sig selv, men hotellets navn er væk og erstattet med Hede Nielsen Kollegiet. Foto: Søren E. Alwan
De studerende kan vaske og tørre tøjet på det moderne fællesvaskeri, der styres via en app på telefonen. Foto: Søren E. Alwan
Da fonden købte hotellet, fulgte der en masse inventar og service med, og det får de studerende nu glæde af, så det er minimalt, hvad de selv skal anskaffe sig for at flytte ind. Foto: Søren E. Alwan
De eksisterende hotelværelser havde alle badeværelser, så det var nemt at omdanne hotelværelserne til ungdomsboliger. Foto: Søren E. Alwan
Fonden har opsat minikøkkener i alle de tidligere hotelværelser. Foto: Søren E. Alwan
Den tidligere restaurant i hotellets stueetage er nu blevet til fællesrum for de studerende. Her er der nu plads til fest og fællesspisning eller sofahygge og en dyst i bordfodbold. Foto: Søren E. Alwan
Værelserne er møbleret, blandt andet med et nyindkøbt skrivebord og en seng, der stammer fra hotellet. Der følger ovenikøbet også dyne og pude med, fortæler Peter Sven Sørensen (siddende) og Henrik Hede-Nielsen. Foto: Søren E. Alwan
36 af de 44 boliger er indrettet i de oprindelige hotelværelser. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce