Annonce
Hedensted

Fra hjemløse i Rusland til velstand i Sydkorea: Tørring-borger har været til tops i Y's Men's

Poul Henning Løwendahl har været i Rusland flere gange. Her er fra et besøg i Moskva i vinteren i år, hvor turen gik til Den Røde Plads. Privatfoto
Poul Henning Løwendahl har i et år været en del af Y's Men's internationale ledelse. En post, der både har været en personlig udfordring og noget af en øjenåbner.

Tørring: De fleste kender Y's Men's fra loppemarkeder og donationer til foreninger, men Y's Men's er også en international organisation. Den internationale del har Poul Henning Løwendahl fra Tørring været en del af det seneste år.

For godt to år siden blev han spurgt om at stille op til posten som såkaldt areapresident i Europa. Et job, der er går ud på at koordinere arbejdet inden for Y's Men's i Europa og Rusland. Som en del af den opgave har Poul Henning Løwendahl også været med i Y's Men's internationale ledelse, hvilket har bragt ham rundt i hele verden.

- Det har været en stor personlig udvikling for mig at være areapresident, og jeg har udviklet mig meget og fået et nyt syn på mange ting, forklarer Poul Henning Løwendahl.

Annonce

Y's Mens Club

Er en international organisation, der blev oprettet til støtte for YMCA (det internationale KFUM) i Ohio i USA i 1922.

Organisationen støtter aktiviteter inden for KFUM og andre organisationer, der udfører frivilligt socialt arbejde.

Der er Y's Men's i 71 lande verden over, som er inddelt i otte hovedregioner (areas).

I Europa-regionen, der også omfatter Rusland, er der fem regioner med ca. 6000 medlemmer.

I Danmark er der Y's Men's Club i mange byer.

Inden for Y's Men's har man kun presidentposter et år ad gangen. Året før er man postpresident og året efter pastpresident.

Valgt af medlemmerne

Som areapresident bliver man indstillet af sin egen klub og valgt af de knap 600 medlemmer, der er i regionen. Der er i alt seks regioner i verden, og areapresidenterne, samt deres forgænger og efterfølger, er en del af Y's Men's ledelse globalt.

Poul Henning Løwendahl har været med til to ledelseskonferencer i henholdsvis Las Vegas i USA og Sydkorea, hvor han blandt andet har været med til at diskutere om foreningens kristne grundlag skulle nedtones.

- Det var en stor diskussion, fordi Indien ville have det ud af grundlaget, så hinduer kunne være med i foreningen, men det blev nedstemt, forklarer Poul Henning Løwendahl.

- Der er virkelig store kontraster inden for Y's Men's. I Rusland mødes de og laver mad til fattige to gange om ugen og gør i det hele taget rigtig meget socialt arbejde, som vi kunne lære noget af. I Sydkorea er det en stor ære at være Y's Men's, noget som man simpelthen betaler for at blive, forklarer Poul Henning Løwendahl, der netop et vendt hjem efter en Europakonference i Jekaterinburg, som han stod for.

Han har i løbet af det forgange år fået en større forståelse for, hvordan de andre Y's Men's rundt om i verden arbejder.

Hjemløse og udvikling

Hver areapresident har sine egne mærkesager, som vedkommende bliver valgt på. Poul Henning Løwendahl havde udvikling og diakoni som sine emner med fokus på hjemløse og personlig udvikling af medlemmerne.

- Hjemløshed er er stigende problem. I Danmark bliver de hjemløse presset ud af de store byer og ud i provinsen, hvor der ikke er herberger. Desuden er 25 pct. af de registrerede hjemløse kvinder under 25 år. Det, tænker jeg, vi skal gøre noget ved.

Blandt andet i Rusland er der blevet arbejdet meget med den indsats, og der er også begyndt at være fokus på problemstillingen i Danmark, fortæller Poul Henning Løwendahl, der det næste år er pastpresident og derfor hjælper sin efterfølger, der også er dansker, Ulrik Lauridsen fra Vejle.

I Sydkorea bliver Y's Men's behandlet med stor respekt, og man betaler for at blive president i de lokale klubber, noget man i Danmark til tider har svært ved at få folk til at stille op til. Privatfoto

Englsk en udforing

Ud over de mange internationale oplevelser har Poul Henning Løwendahl også udviklet sit engelske.

- Jeg har kun haft engelsk i folkeskolen, så jeg har måtte tage på aftenskole. I begyndelsen var det rigtig svært at følge med, men så blev jeg stædig og satte mig for, at nu ville jeg lære det, siger Poul Henning Løwendahl med et smil.

Han fortsætter arbejdet i en lokale afdeling af Y's Men's i Tørring, og mon ikke det også bliver til flere rejser og oplevelser med Y's Men's.

Poul Henning Løwendahl har været med Y's Men's i mange år. Her får han overrakt penge til et projekt i Grønland. Arkivfoto: Angelina Owino
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce