Annonce
Hedensted

Fra grillbar til spisested: Pølsemix byttes ud med mørbrad

Erik Helsinghof (t.h.) er i gang med at omdanne Centrum Cafeteria i Hedensted til et spisehus med blandt andet klassiske kroretter. Her ses han med hustru og medejer Nattida Prakobnan. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Kunderne hos Centrum Cafeteria har gennem længere tid gået efter dagens ret frem for grillmenuerne, og derfor tager ejer Erik Helsinghof nu konsekvensen og bygger om til et spisehus.
Annonce

Hedensted: Godt halvandet år efter, Erik Helsinghof overtog Centrum Cafeteria i Hedensted fra David Allermand, er håndværkerne i stor stil rykket ind i lokalerne for at skabe et helt nyt miljø.

I stedet skal Vesterbrogade 12 fremover huse et mere traditionelt spisested med blandt andet klassiske kroretter, lidt finere madlavning og bisonburgere.

Det sker som en konsekvens af, at en stadig voksende del af hans snart forhenværende grillgæster har fravalgt hotdogs, cheeseburgere og pølsemix til fordel for en gang dagens ret.

Samtidig glæder Erik Helsinghof, som er uddannet kok og tidligere mangeårig leder af Spisestedet i Juelsminde, sig til at vende tilbage den mere traditionelle del af sit fag.

- Folk er meget mere bevidste om, hvad de putter i munden, og jeg kunne se, at hver gang jeg introducerede noget nyt, blev der solgt mindre fra grillen. Da jeg overtog, tænkte jeg ved mig selv, at madlavning er madlavning - men det har jeg siden fundet ud af, ikke helt er tilfældet. Jeg kan også fornemme, at folk i byen har det lidt på samme måde og savner sådan et sted, siger han.

Der bliver skruet op for charmen med tjenere i restauranten og uniformerede kokke.

Erik Helsinghof, Hedensted Spisehus

Annonce

Konceptet er god mad

Fremover kommer skiltet over døren til at lyde Hedensted Spisehus.

Konceptet vil ikke binde sig an på noget bestemt, da både det danske og franske køkken vil være fast repræsenteret, med plads til eksempelvis thailandsk inspirerede retter fra tid til anden.

Samtidig vil menukortet indeholde diverse kødfrie alternativer.

- Jeg går ikke op i, hvad retten hedder, men hvad retten indeholder. Derfor bliver det med økologiske råvarer og en prispolitik, hvor alle har mulighed for at være med, siger Erik Helsinghof.

Spisehuset åbner fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce