Annonce
Horsens

Fra gospel til gratis risengrød: Her er programmet for julen på gågaden

Julemanden kører ind på gågaden søndag eftermiddag, og det bliver startskuddet til et hav af juleaktiviteter på gågaden. Arkivfoto: Morten Pape
Gågaden i Horsens er så proppet med aktiviteter i julemåneden, at det fylder 24 sider i CityHorsens og Horsens Kommunes program.
Annonce

Horsens: Når julemanden ankommer til havnen i Horsens søndag, bliver julen officielt skudt i gang i byens handelgader. Lysene tændes, toget kører sin første tur, og der er premiere på flere aktiviteter som julemarked i Møbelpassagen og årets julemusical.

Helt generelt er der masser af aktiviteter i julemåneden.

Mærk Byen har sammen med CityHorsens, Bytorv Horsens, SpotHorsens og kommunen lavet et 24-siders program over alle juleaktiviteterne i byen. Det kan findes via Mærk Byen og CityHorsens' Facebook-sider, og fra næste uge ligger det i flere af byens butikker samt blandt andet ved skøjtebanen. Her er et udpluk af arrangementerne:

Julemanden kommer sejlende

Kaner bruger man ikke i Horsens - her kommer julemanden med skib, og derefter tager han juletoget fra havnen til gågaden. Sådan foregår det også i år, når julebelysningen skal tændes.

Normalt har det dog været på fredage, men i år har en sort shoppeudgave af fredagen - ja, black friday - gjort, at lysene først tændes 1. december.

Julemanden ankommer klokken 14, og en time senere tænder borgmester Peter Sørensen (S) lysene.

Kan man ikke møde julemanden 1. december, er han flere gange i løbet af december at finde i enten igloen på Søndergade eller i Bytorv Horsens.

Gratis risengrød og fortællinger

Hver onsdag i december fra klokken 17 til 18 kan man i igloen høre julefortællinger fortalt af folk fra Komediehuset, mens man mæsker sig i økologisk risengrød og saftevand.

Arrangementet, der er gratis, henvender sig primært til børnefamilierne, der lige kan slå et smut forbi, når dagen i daginstitutionen er forbi.

Lidt fransk og finkulturelt

Mens onsdagene er tiltænkt børnene, så er torsdage mere til de voksne i igloen. Her er der jazz- og gospelmusik på programmet, når kommunen i samarbejde med La Vie og Kulisselageret inviterer til franske fristelser og julekoncerter.

5. december er det Northern Lights Gospel, 12. december holder La Vie jazzaften, og 19. december er der crooner-julekoncert med Veronica Mortensen og Niels HP. Arrangementerne er sat til at starte klokken 20, og der kan sammen med de franske fristelser også købes franskinspireret gløgg.

Musical udvikler sig løbende

I år kan man som noget nyt opleve en julemusical opført primært i igloen, men også på gågaden. Horsens Musical Teater står bag forestillingen, der i korte træk handler om, at et forsvundet julehjerte skal findes, så julen kan blive reddet.

Forestillingen udvikler sig undervejs i løbet af måneden, og den vises første gang 1. december kort efter julelystændingen. Derefter kører den på lørdage og søndage klokken 13, mens den i hverdagene fra mandag 16. december til fredag 20 december vises klokken 16.

Julemarked i Møbelpassagen

Julestemning i historiske omgivelser. Sådan beskrives tankerne bag at rykke et julemarked ind i Møbelpassagen, som man går ind til ved siden af Søstrene Grene på Søndergade.

Julemarkedet finder sted 13.-15. december, men der vil i hele december være en pop-up-julebutik.

1. december er der desuden underholdning ved musiker Jesper Bjarnesen samt gratis saft og pølser fra klokken 16.

Drillerier i gågaden

Egentlig skal man jo opføre sig ordentlig, men er man en drillenisse, kan man godt tillade sig at lave løjer i gaden. Det gør Komediehusets drillenisser løbende gennem december.

De kommer til at husere i midtbyen på fredage mellem klokken 16 og 17.30, lørdage mellem klokken 11 og 12.30 samt enkelte søndage - blandt andet i forbindelse med tænding af julelysene 1. december.

Luciaoptog med spejdere

Med afgang klokken 16 ved Rådhusgade kommer en flok store og små spejdere fra Karen Jeppe Gruppen til at gå luciaoptog gennem gågaden fredag 13. december .

Optoget, der byder på sang og lys, slutter i den anden ende af gågaden på Torvet.

Korsangere over det hele

Et af julens sidste arrangementer er et såkaldt flash mob i gågaden - altså et uventet indslag med en masse involverede, der gerne skal overraske de uvidende, der "bare" er ude for at handle de sidste julegaver.

Det foregår søndag 22. december mellem klokken 11 og 13, og uden at afsløre for meget involverer det 150 korsangere. "Der venter vaskeægte kuldegysninger," står der i jule-programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce