Annonce
Horsens

Fra fredag kan du gå på restaurant til midnat - men denne restriktion ser lokale restauratører frem til at få lempet

Gasfabrikkens indehaver Lars Fischer glæder sig over, at hans ansatte nu kan slippe mundbindet. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Det er et skridt i den rigtige retning, men målstregen ligger stadig forude.

Sådan ligger landet ifølge tre lokale restauratører, efter folketingets partier natten til torsdag blev enige om en plan for udfasning af coronaretriktionerne.

En plan, som betyder, at restauranter og barer fra og med fredag 11. juni må holde åbent og servere alkohol indtil midnat. Frem til fredag har de skullet indstille serveringen kl. 22 og lukke kl. 23.

Annonce

Fra mandag 14. juni skal der ligesom mange andre steder i samfundet ikke længere benyttes mundbind i restauranter og barer, og fra 15. juli udvides åbnings- og serveringstiden til kl. 2.

Besøgstal på Dollys lider under coronapas

Coronapasset er den helt store årsag til lave besøgstal, vurderer Søren Dahl, indehaver af Restaurant Dollys  Arkivfoto: Søren E. Alwan

På Restaurant Dollys på Havnen byder indehaver Søren Dahl lempelserne velkomne, om end han ikke forventer, at de får afgørende betydning.

- Det er dejligt, og vi vil nok kunne mærke det, men det største problem for os er stadig coronapasset. Det er det, som holder folk væk, siger Søren Dahl.

Han beskriver den første periode efter genåbningen af restaurationslivet i foråret som rigtigt skidt.

- Der kom en tredjedel af de gæster, vi plejer at have. Nu er vi kommet til et punkt, hvor det handler meget om vejret. Når det er godt vejr, har vi travlt. Når det er skidt vejr, er der intet at lave. Vi plejer ikke at være påvirket af vejret på den måde, men det skyldes coronapasset, siger Søren Dahl.

Han glæder sig over, at åbnings- og serveringstiderne nu bliver udvidet, men han tvivler på, at det vil kunne mærkes afgørende på besøgstallet.

- Det er ikke de restriktioner, der er blevet lempet, som er udslagsgivende. Det er coronapasset, som er alfa omega, siger Søren Dahl.

Kravet om coronapas ophæves ifølge planen 1. oktober 2021.

Ser frem til at kunne smile til kunderne

Lars Fischer begynder at kunne se en ende på tiden med restriktioner. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hos Gasfabrikken på Levysgade glæder indehaver Lars Fischer sig over, at han og restaurantens ansatte fra på mandag kan slippe mundbindet.

- Det bliver dejligt at kunne smile til vores gæster og trække vejret lidt lettere. Og det bliver dejligt, at folk får lidt mere tid til at spise færdig og tid til en drink bag efter. Nu begynder vi at kunne se en ende på tiden med restriktioner, siger han.

De lempelser, som træder i kraft på kort sigt, får mestendels en betydning for kundeoplevelsen, vurderer indehaveren.

- Det betyder måske nok 25 pct. på oplevelsen for gæsterne. Men jeg tror ikke, at det betyder 25 pct. mere på bundlinjen for os, siger Lars Fischer, der vurderer, at Gasfabrikken ligger et sted mellem 85 og 100 pct. af den normale drift.

- Vi har haft gode fredage og lørdage, men hverdagen har været en udfordring. Det impulsive går af, når man skal ned og podes, siger han, som forventer, at restauranten vil komme endnu nærmere normal drift, i takt med at flere bliver vaccineret.

- Vi kan mærke, at flere og flere falder ind under de grupper, som bliver betragtet som færdigvaccineret, siger Lars Fischer.

Lempelser falder godt sammen med EM

Restaurantchef på Gorm's Horsens Mads Stampe (til højre), som her ses ved siden af souschef Jeppe Vorgaard, glæder sig over, at restauranten nu kan servere øl under hele kampen, når Gorm's Horsens viser kampe fra europamesterskabet i fodbold på storskærm. Arkivfoto: Marianne Husted

Lempelserne af restriktioner i restaurantionsbranchen falder godt sammen med starten på europamesterskaberne i fodbold.

Det vurderer Mads Stampe, restaurantchef i Gorms' Horsens i Hestedamsgade.

- Det er rigtig god timing, at vi kan holde åbent lidt længere, når nu vi viser fodboldkampene på storskærm. Nogle af kampene slutter først kl. 23, så nu kan vi servere en øl til sejrsmålet, siger Mads Stampe.

Han sætter også pris på, at hans ansatte nu kan begynde at smile til kunderne med hele ansigtet og ikke kun øjnene, når de fra på mandag må slipper mundbindet.

- Men vi kunne godt have set, at også reglerne om coronapas var blevet lempet. Vi har kunnet mærke, at vi ser knap så mange af de store hold gæster, som får koordineret at have gyldigt coronapas, siger Mads Stampe.

Gorm's Horsens har plads til 80 gæster i restaurantens gårdhave, hvor der ikke kræves coronapas, men det kan ifølge Mads Stampe ikke kompensere for de 150 pladser, restauranten har indendørs.

- Vi er nede med 40 pct. i forhold til gæsteantallet i 2019, siger han.

Han håber, at Folketingets partier bliver enige om at fremskynde genåbningen yderligere.

- Det ville være en god nyhed, hvis coronapasset bliver udfaset inden 1. september. Det er den sidste hurdle, siger Mads Stampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce