Annonce
Håndbold

Malene har tabt mere end 60 kilo: Fra fed til fit nok til halvmaraton

Malene Pedersen løber sit livs første halvmaraton. Foto: Jens Thaysen
46-årige Malene Pedersen løb sit første halvmaraton søndag i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Ikke alle 11.639 tilmeldte løbere, der søndag morgen stod klar til at svede og stønne sig gennem de århusianske gader til Bestseller Aarhus City Halvmarathon, er erfarne langdistanceløbere. For 27 procent af deltagerne var det første gang, de skulle teste, om benene kunne bære hele 21,097 kilometer.

En af dem er Malene Pedersen.

- Jeg spillede håndbold og volleyball som ung, men har aldrig løbet. Så blev jeg tyk, fortæller Malene Pedersen.

For meget mad og for meget hygge af den søde slags, bragte vægten op på 137 kilo.

Men det kan man ikke længere se på den 46-årige sygeplejerske, der stiller op til start iført tætsiddende løbetøj. En stram diæt har sammen med motion reduceret kropsvægten med mere end 60 kilo. Hun er i den grad klar til start.

- Jeg begyndt først at løbe i marts måned sidste år. Jeg havde haft fokus på længere gåture, men det tager simpelthen for lang tid. Så tænkte jeg, jeg ville prøve at løbe, siger Malene Pedersen.

Jeg skal lige vænne mig til, at der er nogen, der kigger efter mig – at det faktisk er mig, der er den tynde pæne pige

Malene Pedersen, halvmaraton-debutant

Annonce

Den tynde pæne pige

På trods af at den første tur blev løbet i et par gamle gummistøvler i regnvejr, blev Malene Pedersen hurtigt bidt af sporten.

- Det var vildt fedt at bevæge sig og få pulsen op. Og så havde jeg det jo godt bagefter, siger hun.

En online-løbetræner har hjulpet hende med at får styr på træningen frem mod halvmaratonløbet i Aarhus.

- Jeg blev så bidt af at løbe, at jeg løb for langt og for hårdt. Træneren lægger 14-dages programmer for mig. Og der er indlagt løbetest, så han kan se, hvordan jeg udvikler mig, siger Malene Pedersen.

Ude på ruten står 60 fartholdere klædt i orange tøj og udstyret med store balloner med tider påtrykt: Fra en time og 29 minutter til to timer og 29 minutter klar til at sætte kadencen for løberne. Men for Malene Pedersen er det ikke en hurtig tid, der er det primære.

- Jeg skal lige vænne mig til, at der er nogen, der kigger efter mig – at det faktisk er mig, der er den tynde, pæne pige, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce