Annonce
Horsens

Fra Endelave til Tunø og videre til Samsø: En 'skør idé' skal blive til verdens mindste krydstogt

Endelave bliver et af ø-målene, når verdens mindste krydtogt forsøges realiseret. Arkivfoto: Lars Juul
Turistdirektør vil sende folk på bådtur til tre øer på tre dage.

Hou: Helle Rosenberg fik - på de sidste timer af en arbejdsdag - hvad hun selv kalder en "en skør idé". Hun ville sejle folk rundt i gummibåde mellem Endelave, Tunø og Samsø og kalde det et krydstogt.

Så ringede hun til virksomheden Searanger, der både ejer gummibåde og arrangerer ture til øer. De bekræftede hende i, at hun havde fået en skør idé, man også i at den kunne lade sig gøre. Og nu er der så blevet bevilget en halv million statslige kroner til projektet, som man håber på at kunne sætte i gang i 2021.

- Vi vil gerne finde nogle måder, vi kan få folks øjne op for vores tre dejlige øer, og så er det her jo en lidt sjov måde at tiltrække folks opmærksomhed på, fortæller Helle Rosenberg, direktør for Kystlandet, der er turistsamarbejdet mellem Horsens og Odder kommune.

Detaljerne om, hvordan tilbuddet specifikt skal strikkes sammen, er på ingen måde på plads. Det er det, støttekronerne skal bruges på at udvikle. Men grundtanken er en tur med RIB-både, hårdføre gummibåde, der starter i Hou Havn og sejler til Endelave.

Her skal gæsterne, som der kan være 12 af på bådene, overnatte, inden de dagen efter sejler til Tunø, hvorefter de på tredjedagen sejler til endestationen Samsø. Undervejs på bådene skal der fortælles om sæler og vikingernes søveje, og på land er det Helle Rosenbergs tanke, at gæsterne skal introduceres til lokale madvarer.

Annonce

Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Helle Rosenberg

Skal skabe opmærksomhed

Med 12 deltagere per tur er der ikke store forventninger til, at turene i sig selv bliver en kæmpe forretning, medgiver Helle Rosenberg. Men det er hendes håb, at turene kan inspirere. Også til at tage forbi øerne på anden vis.

- Jeg håber da også, at nogle af de, der tænker, at krydstogt måske ikke lige er dem, i stedet får lyst til at besøge en af øerne, siger hun.

Hun håber således, at folk tager imod projektet med humor.

- Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Internetdomænerne worldstiniestcruise.com og worldssmallestcruise.com er da også allerede indkøbt til et fremstød, når turen bliver sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

HIC

Mestrene satte HIC på plads

Annonce