Annonce
Horsens

Fra Endelave til Tunø og videre til Samsø: En 'skør idé' skal blive til verdens mindste krydstogt

Endelave bliver et af ø-målene, når verdens mindste krydtogt forsøges realiseret. Arkivfoto: Lars Juul
Turistdirektør vil sende folk på bådtur til tre øer på tre dage.

Hou: Helle Rosenberg fik - på de sidste timer af en arbejdsdag - hvad hun selv kalder en "en skør idé". Hun ville sejle folk rundt i gummibåde mellem Endelave, Tunø og Samsø og kalde det et krydstogt.

Så ringede hun til virksomheden Searanger, der både ejer gummibåde og arrangerer ture til øer. De bekræftede hende i, at hun havde fået en skør idé, man også i at den kunne lade sig gøre. Og nu er der så blevet bevilget en halv million statslige kroner til projektet, som man håber på at kunne sætte i gang i 2021.

- Vi vil gerne finde nogle måder, vi kan få folks øjne op for vores tre dejlige øer, og så er det her jo en lidt sjov måde at tiltrække folks opmærksomhed på, fortæller Helle Rosenberg, direktør for Kystlandet, der er turistsamarbejdet mellem Horsens og Odder kommune.

Detaljerne om, hvordan tilbuddet specifikt skal strikkes sammen, er på ingen måde på plads. Det er det, støttekronerne skal bruges på at udvikle. Men grundtanken er en tur med RIB-både, hårdføre gummibåde, der starter i Hou Havn og sejler til Endelave.

Her skal gæsterne, som der kan være 12 af på bådene, overnatte, inden de dagen efter sejler til Tunø, hvorefter de på tredjedagen sejler til endestationen Samsø. Undervejs på bådene skal der fortælles om sæler og vikingernes søveje, og på land er det Helle Rosenbergs tanke, at gæsterne skal introduceres til lokale madvarer.

Annonce

Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Helle Rosenberg

Skal skabe opmærksomhed

Med 12 deltagere per tur er der ikke store forventninger til, at turene i sig selv bliver en kæmpe forretning, medgiver Helle Rosenberg. Men det er hendes håb, at turene kan inspirere. Også til at tage forbi øerne på anden vis.

- Jeg håber da også, at nogle af de, der tænker, at krydstogt måske ikke lige er dem, i stedet får lyst til at besøge en af øerne, siger hun.

Hun håber således, at folk tager imod projektet med humor.

- Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Internetdomænerne worldstiniestcruise.com og worldssmallestcruise.com er da også allerede indkøbt til et fremstød, når turen bliver sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce