Annonce
Erhverv

Fra akutafdeling til kosmetisk sygeplejerske - Gudrun Íslandi har åbnet egen klinik

I Amaliegade har 50-årige Gudrun Íslandi, der er tidligere sygeplejerske og lærer, åbnet Kosmetisk Klinik. Herfra vil hun leve af at forskønne ansigtskonturer, forklarer hun. Foto: Line Kyed
Tidligere sygeplejerske 50-årig Gudrun Íslandi fra Island har åbnet kosmetisk klinik i Amaliegade.

Horsens: I Amaliegade 2a arbejder islandske Gudrun Íslandi som kosmetisk sygeplejerske i egen klinik ved navn Kosmetisk Klinik.

Det seneste år har hun haft arbejdsbase fra hjemmet i Stensballe.

- Det er dejligt at være landet i Amaliegade. Nu mangler jeg bare logoer til vinduerne, så er alt på plads, lyder det fra 50-årig Gudrun Íslandi, der er autoriseret i kosmetiske injektionsbehandlinger.

Gudrun Íslandi blev i 2002 uddannet sygeplejerske i Aarhus.

Derefter arbejdede hun på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital Skejby, på intensivopvågningen ved tidligere Aarhus Kommunehospital for senere at blive ansat på plastisk-kirurgisk afdeling i Island.

Derudover har hun arbejdet på et privatpraktiserende lægecenter i Reykjavik.

Min klinik er naturligvis godkendt af Sundhedsstyrelsen, og der er, som der ifølge lovet skal være, tilknyttet en læge til klinikken.

Gudrun Íslandi

Gennem en ven

- Jeg blev efter min uddannelse og en række år med job skilt og besluttede mig for at vende hjem til Island, fortæller Gudrun Íslandi.

Her valgte hun at læse en diplomuddannelse til lærer og kom sidenhen til at undervise på en social- og sundhedsskole i Island inden for anatomisk fysiologi.

I skolen sommerferie optog hun arbejdet som sygeplejerske i Norge for at tjene ekstra penge.

- I Norge besøgte jeg en dag en gammel ven, hvis hustru var sygeplejerske, men var ved at læse til kosmetisk sygeplejerske. Lige der faldt det mig ind, at det også var noget for mig, siger Gudrun Íslandi.

I 2013 påbegyndte hun samme uddannelse som vennens hustru.

Siden har fokus været rettet mod ansigtsforskønnelser med såkaldte fillers- og Botox-behandlinger, fortæller Gudrun Íslandi, da hun viser rundt i klinikken på adressen, der tidligere har huset Take It easy Coffee, Budde's Antik Retro & Vintage og senest skønheds- og hudplejeklinikken Diamond Beauty Salon.

Annonce

Får selv løft

Efter rundvisning i klinikken melder spørgsmålet sig fra avisens udsendte, om indehaveren mon selv lader sig behandle.

- Jo, det gør jeg, bliver der svaret med et smil. Jeg får lavet læber og løftet ansigtet med Restylane skinboosters (en behandlingsform med indsprøjtninger, der for en periode udglatter rynker, red.).

Det er en god veninde til Gudrun Islandi, som hun har mødt via sine efteruddannelser, der får lov at foretage de behandlinger, lyder forklaringen.

I stedets behandlerrum bevidner den ene væg om Gudrun Íslandis mange efteruddannelser, som alt sammen er nogle, hun har deltaget i for at specialisere sig og følge med udviklingen indenfor sit område, fillers- og Botox-behandlinger. Foto: Line Kyed
Annonce

Også kreativt

Gudrun Íslandi fortæller, at sygeplejeske-gerningen, trods brancheskiftet, altid vil stå hende nær. Af samme grund bærer hun også stadig sit sygeplejer-broche, når hun er på arbejde i Amaliegade.

- Min klinik er naturligvis godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og der er, som der ifølge lovet skal være, tilknyttet en læge til klinikken, siger hun.

Hun holder af sin nye hverdag, hvor hobby nu bliver forenet med arbejde.

- Jeg har altid holdt af at formgive - har strikket, hæklet, arbejdet med ler og så videre. Den kunstneriske gren af mig passer perfekt med mit arbejde i dag. Og så kan jeg til med trække på mine erfaringer som sygeplejerske, når jeg skal vejlede i de rette og mest forsvarlige metoder til at skabe nye ansigtskonturer, siger Gudrun Íslandi, der senest har lakeret sin bil pink.

- Jeg vil gerne være synlig i bybilledet, og pink er jo heldigvis ikke den mest neutrale farve til det formål, lyder det fra Gudrun Íslandi.

Venteområdet i klinikken, som Gudrun Íslandi har forsøgt at lave mest muligt bekvemt for kunderne. Foto: Line Kyed
Gudrun Íslandis bil er blevet lakeret pink i et forsøg på at tiltrække kunder til klinikken, fortæller hun. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce