Annonce
Erhverv

Fra 14 til 340 registrerede kunder på et år: Connie og Peter sørger for dagens højdepunkt

Connie og Peter Petersen er meget glade for deres nye "barn". De leverer frisklavet mormor-mad ud af huset alle årets 365 dage. En portion livskvalitet, som de selv kalder det. Foto: Marianne Husted
Leth Catering kom i gang med at levere frisk mormor-mad til ældre og mange andre under corona-nedlukning. Siden er forretningen vokset, og parret bag søger nu en kompagnon.

Horsens: Telefonen begyndte at ringe, da nedlukningen gjorde allermest ondt hos Leth Catering på Ove Jensens Vej.

"Kan I ikke sørge for noget mad til min far?", lød det.

Ordrebogen var med ét blevet tom efter, at statsministeren sidste år den 11. marts meddelte den første omfattende nedlukning. Bestillinger på pølsevognen, helstegt pattegris eller alt, hvad der hører sig til en grillfest, blev annulleret, da forårets fester blev aflyst.

Annonce

Men en ny type kunder dukkede op. Det viste sig, at der var en del ældre, som havde brug for at få leveret mad. Mange havde isoleret sig for at undgå corona-smitte. Andre var vant til eksempelvis at få deres mad på ældrecentrene, der nu var lukket.

Efter et par uger var der 14 kunder. Fra 1. juni eksploderede det, fortæller Peter "Salat" Petersen. Da Horsens Posten var på besøg, var der registreret 340 kunder.

Frisk mad hver dag

Connie Leth og hendes personale er i gang fra den tidligere morgenstund i køkkenet. De  leverer frisk mad hver eneste dag, alle ugens syv dage, også juleaften og nytårsaften. Og til en pris, som kunderne gerne vil betale.

- Vi laver mormor-mad, siger Connie, som bestemmer, hvad der skal på menukortet, mens Peter er hendes "hjerne", som hun siger.

Det er nemlig ham, der regner ud, hvad der skal bestilles hjem, så det passer med råvarerne, når de i industrikøkkenet går i gang med farseret porre, boller i karry og biksemad, der blandt de mange retter på menuen i april.

Kunderne får ikke alene en middagsret. De får også en portion salat, en madpakke med tre flade rugbrødsmadder og en kildevand.

- Vi leverede mad til 48 juleaften og til 38 nytårsaften, fortæller parret.

Annonce

Giver beskæftigelse

Deres nye forretningsområde giver beskæftigelse til 10-12 fleksjobbere, der dels arbejder i køkkenet, dels som chauffører til de nuværende syv ruter. Også pensionister og efterlønnere er tilknyttet til at tage ture rundt med mad.

Blandt dem er Børge Müller, 70 år, der nyder at køre rundt med maden. Han har blandt andet turen til et bosted i Vejle med psykisk handicappede.

- De bliver så glade, når jeg kommer med maden. Her fylder coronaen ikke meget, fortæller han, der bliver modtaget med åbne arme.

Annonce

Tog sig af hunden

Peter Petersen fortsætter, at man kommer tæt på kunderne, når man leverer dagens højdepunkt til dem. Blandt andet blev han en dag kontaktet af en af de faste kunder, en ældre kvinde. Hun ventede på en ambulance. Nu vidste hun ikke, hvad hun skulle stille op med sin lille puddel "Trine". Peter fik så fat i en nøgle til hendes bolig og hentede "Trine" hjem.

- Da blev Connie godt nok lidt overrasket, men hunden var altså så sød, fortæller han, der har leveret "Trine" tilbage igen.

Parret har også haft diskussioner om menukortet. Peter mente ikke, at lasagne var noget, men  Connie fik den italienske pastaret trumfet igennem, og siden har den hørt til blandt favoritterne.

Annonce

Dyr omgang

Selv om parret er ved at have en forretning, der løber rundt, har nedlukningen kostet dyrt.

- Vi mistede vel halvanden til to millioner kroner i omsætning alene på de første uger, siger Peter Petersen.

Det fik Connie Leth til straks at gå på fuldtid i sit rengøringsjob på Egebjerg Skole. Fuldtidsjobbet ved siden af arbejdet i køkkenet har hun beholdt.

Annonce

Søger partner

Connie Petersen, der er 65 år, og Peter Petersen på 62 år,  synes, de har fat i noget stort. Mange har fået øje på dem, og de har også indgået aftale med Horsens Kommune.

Connie gør rent efter en travl formiddag med at tilberede mad. Derefter fortsætter den 65-årige til sit faste fuldtids-rengøringsjob i Egebjerg. Foto: Marianne Husted

- Vi kunne godt tænke os at finde nogle, der vil gå ind i det her sammen med os. Det handler ikke så meget om penge som om kompetencer f.eks. inden for it og administration, siger Peter.


Vi kunne godt tænke os at finde nogle, der vil gå ind i det sammen med os.

Peter Petersen


Han ser selv et stort potentiale i pensionistmad.dk, som deres nye hjemmeside hedder, selv om tilbuddet ikke kun gælder pensionister, men alle der godt kan bruge at få mad udefra.

- Der er meget planlægning i det. I går aftes var vi første færdige kl. 21.30 med at lægge køreplaner for næste dag, forsætter han.

En daglig portion livskvalitet

  • Leth Catering leverer mad, der er lavet samme morgen og formiddag.
  • De leverer samtlige 365 dage.
  • Fleksibel ordning - man kan eksempelvis  bestille hver dag, hver anden dag eller tre dage om ugen.
  • Menuen skifter måned for måned.
  • Maden er typisk mormor-mad.
  • Der er ruter til bl.a. Tvingstrup, Hovedgård, Søvind, Odder, Beder, Østbirk, Brædstrup, Løsning, Juelsminde og Vejle.
  • Selv kalder de det "en daglig portion livskvalitet".

De leverer mad i selve Horsens og i en radius på 25 km fra Horsens. Der skal være 25 kunder på en tur for, at det kan svare sig.

- Det er vores fælles barn, og vi vil så gerne have det til at vokse. Vi tror på ideen. Vores ansatte er glade for muligheden for fleksjob, og for kunderne er vi i mange tilfælde dagens højdepunkt, som Connie Petersen udtrykker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce