Annonce
Navne

Fotograf nomineret i international konkurrence for et skud fra sin egen baghave

Fotografen har fanget det særlige lys over Engum Kirke og de drivende skyer over himlen. Foto: Dorte Grann
Fotograf Dorte Grann er blevet særlig bemærket af dommerne i den internationale fotokonkurrence Black and White Spider Awards.

Nominering: Fotografen Dorte Grann fra Vejle har opnået en ærefuld nominering i den internationale fotokonkurrence Black And White Spider Awards.

Motivet på hendes foto, der blev fremhævet i et felt af naturbilleder fra alverdens eksotiske egne, er såmænd hentet lige udenfor hendes egne vinduer i hjemmet i Engum.

- Jeg har boet med udsigt til Engum Kirke i 17 år, og jeg er stadig ikke blevet træt af udsigten ud over marker og levende hegn, fortæller Dorte Grann.

Annonce

- Jeg har taget mange fotos af udsigten, men det her foto, syntes jeg, indfangede det særlige lys, jeg ofte har bemærket hen over kirken. Det er sjovt, at det blev bemærket i konkurrencen, som jeg i år deltog i for fjerde gang.

Black And White Spider Awards, er som navnet siger en konkurrence for sort hvide fotos. Konkurrencen, der har hjemme i Los Angeles, er verdens største af sin art, og den blev i år afviklet virtuelt på grund af corona.

En flot bedrift at blive nomineret

Det er 15 år i træk, at professionelle fotografer fra hele verden får deres fotos bedømt af et internationalt sammensat dommerpanel med repræsentanter fra så forskellige institutioner som Elysée-fotomuseet, Sothebys i London, Discovery Channel, Kunsthaus Zürich, den engelske avis The Guardian og andre sværvægtere i fotobranchen.

I en pressemeddelelse om Dorte Granns foto påpeger konkurrencens kreative chef, hvor stor en ære, der er for vejlefotografen at blive særlig fremhævet.

- Det er en utrolig bedrift at blive udvalgt blandt de bedste af de i alt 6.378 indsendte professionelle fotos fra 69 lande, som vi modtog i år,  udtaler kreativ direktør Basil O'Brien.

- Dorte Granns foto "The nice little Church of Engum," er et exceptionelt billede i naturkategorien, og det repræsenterer sort-hvid-fotografi i topklasse. Vi udnævner hende med glæde til nomineret, hedder det videre i pressemeddelelsen, der er udsendt på engelsk.

Dorte Grann har altså ikke vundet. Men at blive bemærket i den internationale fotobranche er absolut ikke dårligt, som man siger på jysk -  selvom det ikke betaler huslejen.

Annonce

Familien bor i Spanien lige nu

Til daglig er Dorte Grann portrætfotograf. En voksende del af hendes virksomhed er tage portrætter for virksomheder, der gerne vil præsentere deres nye ansatte med et professionelt foto fremfor en selfie. Hun tager også produktfotos og fotos for private kunder, både bryllupsfotos og børneportrætter.

Lige nu må hun for en stund undvære udsigten til Engum Kirke, for hun er i oktober flyttet til Spanien med sin mand og de tre yngste af  parrets fire børn. Udsigten til Gibraltar fra familiens nye domicil syd for Malaga er heller ikke dårlig, medgiver Dorte. Men hun giver ikke sådan lige slip på Engum.

- Vi har lejet huset i Engum ud, så vi kan altid vende tilbage, hvis vi får hjemve, fortæller Dorte Grann.

Da hun stadig har sine kunder i Danmark er hun også sikker på, at vende hjem med jævne mellemrum. Næste gang allerede om en uges tid.

Dorte Grann er primært portrætfotograf, men tager også naturfotos, når hun ser et godt motiv. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce