Annonce
Østjylland

Forvirring om vildskov: Simsek lover snarlig status

- Hvis jeg kan bestemme vil der aldrig komme indhegning til kvæg i Marselisborgskovene, for det vil genere mange mennesker, siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V). Nu kommer han i første omgang snart med en status til byrådet på projekt vildskov. Foto: Axel Schütt
Vild forvirring efter at Venstre og Konservative først ville have byrådet til at droppe forslag om vildskov, men derefter slog bak og nu støtter vildskoven - dog med krav.

AARHUS: Debatten om en vildskov i Marselisborgskovene tog en vild tur i den politiske karrusel i den forløbne uge. Men efter ønske og krav fra forligskredsen lover rådmanden for Teknik og Miljø nu at fremlægge en snarlig status på projekt vildskoven, som mange nok efterhånden har svært ved at finde hoved og hale i.

- Vi skal have noget konkret på bordet nu. Vi har manglet inddragelse fra rådmandens side og føler os ikke ret godt underrettet. Der der mange misforståelser om projektet, som ellers er meget godt beskrevet i forligsteksten, siger Liv Gro Jensen (SF).

En del af forvirringen opstod, fordi Venstre og Konservative fik kolde fødder om vildskoven, selv om de er en del af budgetforliget for 2020 og dermed også har skrevet under på aftalen om vildskov og indhegninger med dyr i dele af Marselisborgskovene.

Annonce

Pres fra organisationer

Efter pres fra interesseorganisationer som blandt andet DGI Østjylland foreslog de to partiers politiske ledere, der vel at mærke ikke selv er medlemmer af byrådet, men stiller op til valget i november, at byrådet skulle droppe planen om vildskov i Marselisborgskovene og finde andre skovområder til formålet. Socialdemokratiets reaktion var, at der lignede et forligsbrud.

Kort før byrådsmødet onsdag trådte hele forligskredsen bag forlig 2020 sammen og drøftede vildskoven. Drøftelsen fik V og K til at trække byrådsforslaget.


Vi har fået rusket godt op i debatten og stillet mere skarpt på fritidsbrugernes behov og vilkår."

Christian Budde (V)


De to partier forsvarer alligevel øvelsen, og mener den var gavnlig.

Christian Budde (V) mener, at VK-forslaget "har fået rusket godt op i debatten og stillet mere skarpt på fritidsbrugernes behov og vilkår," skriver han i en pressemeddelelse.

Steen Stavnsbo (K) mener også, at forslaget var nødvendigt for virkelig at få stoppet op og vise, at man tager fritidsbrugernes behov og vilkår mindst lige så alvorligt som biodiversiteten.

- Vi deltager fortsat i forliget for at sikre, at fritidsbrugerne har en stærk stemme i den videre proces, og for at sikre den ønskede balance mellem biodiversitet og brugere, forklarer Steen Stavnsbo (K).

Annonce

S undrer sig

Hos Socialdemokratiet har politisk ordfører Anders Winnerskjold svært ved at forstå øvelsen.

- V og K har ikke fået ændret et komma i forligsteksten, fordi planen hele tiden har været, at der skal være tryghed og vished for fritidsbrugernes adgang til skoven. Deres forslag har kun skabt mere forvirring om sagen, siger han.

Han mener også, at kommunikationen om projektet fra Teknik og Miljø har været uskarp og dermed med til at skabe usikkerhed. Derfor er han også tilfreds med, at hele forligskredsen blev enig om, at bede rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, om en status for planen.

Det samme er Liv Gro Jensen, som forventer, at den status indeholder et kort, hvor det er tegnet ind, hvor de største naturværdier er, og dermed også hvor man kan have indhegninger med kvæg.

Annonce

SF: Kom med et kort

- Det undrer mig, at der ikke allerede er et kort på banen nu med forslag til indhegninger, så der var noget konkret at tale ud fra. Især når der er så meget usikkerhed, bør der et kort på bordet, mener hun.

Hos konservative mener Steen Stavnsbo, at biodiversiteten har haft forrang i det foreløbige arbejde, og at det derfor er godt, at man forsøger at skabe en bedre balance, hvor fritidsbrugerne kommer på lige fod med naturinteresserne.

Bünyamin Simsek (V) vil ikke anfægte, at man altid kan kommunikere bedre.

- Nu leverer jeg en status til byrådet, som vil få forelagt en model med vildskov med indhegning og en uden indhegning, og så må forligskredsen vælge. Men hvis jeg kan bestemme kommer der aldrig indhegning til kvæg i Marselisborgskovene, for det vil genere mange mennesker, siger Simsek.

Det sidste ord er altså ikke sagt i sagen endnu.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce