Annonce
Horsens

Forvirring om tv og internet: Signalet bliver ikke afbrudt, fastslår antenneforening

Opkøb og fusioner mellem tv- og antenneudbydere har for mange gjort markedet uoverskueligt, og historier om en række kunder - også her i området - med sort skærm får en del til at frygte lignende problemer. Arkivfoto: Thomas Baden Sørensen
Breve til tv- og internet-kunder og uro om kappede tv-signaler har ført til en stribe henvendelser til antenneforening. - Der sker ikke drastiske skridt hos os, fastslår forretningsfører.
Annonce

Horsens: Forvirring om breve med valg af tv- og internetudbyder og trusler om afbrydelse af tv og internet ved udgangen af januar har vakt bekymring - også for medlemmer af Horsens Fællesantenne-Forening (HFAF).

Det siger foreningens forretningsfører Preben Knoth, og han vil gerne hamre en solid pæl igennem uroen, der har ført til en række henvendelser.

- Til medlemmer af foreningen er det vigtigt at fastslå, at der ikke sker drastiske skridt, som betyder mulig afbrydelse af signal ved udgangen af januar. Vores tv-signal og internet er ikke påvirket af fiberselskabernes breve, siger Preben Knoth.

Godt 11.000 horsensianerne har tv-pakke via HFAF, og tallet er i samme leje, når det gælder internet-løsninger.

- Jeg er lidt bekymret og træt af det. Særligt i Stensballe-området har der været forvirring, og den forstår jeg godt, siger han og henviser til fibergravearbejde i netop det område - i Norlys' navn.

Annonce

Tv-signalet forsvandt efter fusion

Norlys ejer blandt andet Stofa og Boxer og er nu fusioneret med Eniig. Folkebladet skrev i fredags om to borgere i det nordøstlige Horsens, der er uden tv-signal, fordi de hidtil har været fibernetkunder hos Eniig og modtaget tv fra Waoo.

De vil gerne fortsætte med Waoo, som er overgået til udbyderen Fibia, og det giver store problemer, sort tv-skærm i en overgangsfase og knotne kunder.

Konkurrencemyndighederne har krævet, at Eniig sætter alle sine cirka 110.000 fibernetkunder fri til at vælge udbyder på ny, og det har ført til en storm af henvendelser om et kappet tv-signal i Midt- og Nordjylland - og altså også enkelte steder i byer i periferien af Horsens.

Artiklen i Folkebladet har givet yderligere uro, siger Preben Knoth. Det er særligt, hvis man har tv ét sted og internet et andet, at der kan opstå forvirring.

Kanalomlægning onsdag

Horsens Fællesantenne-Forening (HFAF) laver kanalomlægning onsdag 20. januar, men ændringerne begrænser sig til kunder med stor tv-pakke.

Disney XD lukkede ved årsskiftet og forsvandt i sagens natur fra pakken. Den erstattes af TV 2 Sport X, der hidtil har været tilkøbskanal og fra 20. januar får sin egen plads på kanallisten i stor pakke.

Sportskanalen er i perioden 1. januar-28. februar placeret på Stofa Ekstrakanalen, så alle med lille, mellem eller stor pakke kan se den i en prøveperiode.

En anden ændring i stor pakke er, at TV 2 Play Basis er opgraderet til TV 2 Play Favorit + Sport med reklamer. For særligt de sportsglade giver det mulighed for at se TV 2's play-kanaler live. TV 2 har så mange rettigheder, at det ofte ikke rækker med to sportskanaler, når der skal sendes live.

Annonce

Kanaler lægges om

Som omtalt i faktaboksen laver Horsens Fællesantenne-Forening kanalomlægning onsdag 20. januar.

- Måske skal der laves en kanalsøgning, men mange nye fjernsyn og Stofa-boksen finder selv ud af det. Ved aftenstid onsdag skulle omlægningen være klaret, siger Preben Knoth.

Medlemsbutikken på Lichtenbergsgade er på grund af corona-begrænsninger lukket for personlig betjening, men medarbejderne er ved telefonen, lyder det fra forretningsføreren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce