Annonce
Hedensted

Forurenet jord under Horsensvej giver ekstra million-regning

En stor mængde forurenet jord gjorde det dyrere end forventet at renovere Horsensvej i Hedensted. Vejen har været åben et stykke tid, men bliver først officielt indviet 30. november. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Byforskønnelsen af Horsensvej bliver en del dyrere end forventet, blandt andet på grund af en stor mængde stærkt forurenet jord.
Annonce

Hedensted: Mens byforskønnelsen af Horsensvej i Hedensted er gået ind i sin afsluttende fase, er der kommet et ekstra kapitel på, når det gælder regningen for projektet.

To poster har nemlig vist sig at blive en hel del dyrere end forventet.

Det drejer sig om forbedring af oversigtsforhold fra sidevejene og håndtering af forurenet jord.

Især det sidste har været dyrt. Analyser af afgravet jord fra vejen og håndteringen af en stor mængde stærkt forurenet jord har givet en ekstra udgift på ca. 2,5 mio. kr. ud over det budgetterede.

- Stærkt forurenet jord må ikke deponeres, men skal afleveres til behandling, og det er dyrt. Vi fandt en del mere, end vi havde forventet, og det er en erfaring, vi skal tage med os, når vi fremover skal projektere i bymidten. På steder, hvor der har ligget veje i mange år, må man nok forvente en vis risiko for forurening i form af fx oliespild samt gamle og dårlige vejmaterialer, siger Michael Laursen, leder af afdelingen for natur, vand og vej i Hedensted Kommune.

Ved fremtidige projekter i midtbyen skal vi foretage flere boringer i forbindelse med projekteringen, så vi har en bedre idé om, hvad der venter. Der kan ligge mange skjulte ting, og det koster mange kroner per ton, når man skal af med forurenet jord.

Michael Laursen

Annonce

Vej indvies 30. november

Foruden den forurenede jord har der været en ekstraudgiften i forbindelse med oversigtsforholdene på omkring 600.000 kr., men bortset fra de to poster, er renoveringen gået glat.

- Projektet har kørt i et stabilt og roligt tempo, og vi har haft en god kommunikation og samarbejde med Hedensted Spildevand, entreprenører, beboere og ledningsejere undervejs. De øvrige delelementer er i det store hele gennemført inden for den budgetterede ramme, fortæller Michael Laursen.

Projektet var oprindeligt sat til at koste kommunen 13,4 mio. kr., men den endelige pris bliver 14,6 mio. kr. Når det ikke bliver endnu dyrere, er det fordi, der i forvejen var afsat et beløb til udforudsete udgifter.

Ekstrabeløbet på 1,2 mio. kr. bliver finansieret fra et renoveringsprojekt på Vestergade i Løsning, der blev billigere end forventet.

Den "nye" Horsensvej bliver i øvrigt indviet 30. november, lige inden julehandlen for alvor bryder løs. Til den tid er der også plantet træer og buske.

Der kan gemme sig mange ting under overfladen, når man først går i gang med at grave på en gammel vej. Den erfaring vil Hedensted Kommune tage med sig til næste gang, der skal graves i midtbyen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce