Annonce
Odder

Forurenede fødevarer og rod i papirerne giver kiosk sur smiley og 5.000 kroner i bøde

Virksomheden Asia Råvarer har fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen, fordi indehaveren har flyttet varer til et andet selskab uden at have styr på den såkaldte sporbarhedsdokumentation, der skal dokumentere, hvor varer købes, og hvem de sælges videre til. Foto: Martin Franciere
Det begyndte med tilbagekaldelsen af et parti pesticid-forurenede nudler og endte med en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. En virksomhed i Odder har ikke haft styr på sporbarheden af sine varer, og det har fået konsekvenser efter Fødevarestyrelsens seneste besøg.

Odder: Det er nok kun hos de færreste, at ordet Ethylenoxid ringer en klokke. Bruger man derimod betegnelsen pesticider, vil de fleste nok forstå, at her er tale om noget, man gerne vil undgå at putte i munden.

I for høje mængder kan pesticidstoffet Ethylenoxid være kræftfremkaldende, og da det i august blev konstateret i et parti nudler med grøntsagsmix blev produktet tilbagekaldt.

Den information gav Fødevarestyrelsen til virksomheden Asia Råvarer under et kontrolbesøg på firmaets adresse i Odder i sensommeren.

Annonce

Asia Råvarer oplyste ifølge Fødevarestyrelsens rapport, at det pågældende produktet var flyttet til en butik i Horsens, og her opstår problematikken.

Asia Råvarer kunne nemlig ikke fremvise dokumentation for, at de tilbagekaldte nudler var blevet flyttet fra Odder til ejerens anden virksomhed i Horsens.

Det kunne derfor ikke sandsynliggøres, hvilken leverance de pågældende fødevarer stammer fra, og det går ikke, siger Fødevarestyrelsen, som efter et opfølgende besøg i november har konstateret, at Asia Råvarer stadig ikke har fået helt styr på procedurerne.

- En virksomhed skal have styr på, hvem den får leveret fødevarer fra, og hvem den sælger videre til. Sporbarheden er vigtig i forbindelse med opsporing af, hvilke kunder eller andre virksomheder der har købt virksomhedens varer, hvis der for eksempel bliver fundet en fejl ved produktet, der betyder, at varen skal trækkes tilbage fra markedet, oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Derfor er Asia Råvarer blevet tildelt en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner, men det er virksomhedens indehaver Duc Luu Vinh ikke tilfreds med.

Indehaver forstår ikke bøden

Han stiller sig ifølge kontrolrapporten uforstående overfor Fødevarestyrelsens kritik.

Han mente at have passende dokumentation for sine varer, og Duc Luu Vinh pointerer i rapporten, at alle varer kommer ind på lageret hos virksomheden i Odder, hvorefter de overgår til hans virksomhed i Horsens.

Og da Duc Vuu Linh havde fakturaer for alle indkøb til lageret i Odder, mente han ikke, at der var behov for yderligere dokumentation for flytningen til hans egen virksomheden i Horsens.

Det erklærede Fødevarestyrelsen sig uenig i under kontrolbesøget den 19. august 2021 - varerne skal kunne spores, så de let kan tilbagekaldes i tilfælde af fejl eller forurening - og styrelsen varslede derfor et opfølgende kontrolbesøg.

Det skete den 16. november 2021. Her havde Duc Vuu Linh ifølge Fødevarestyrelsen ændret sin praksis. Han noterede nu antallet af de respektive varer, han flyttede mellem de to virksomheder.

Men han noterede ikke, hvilke respektive leverancer varerne kom fra, når de blev overført til virksomheden i Horsens. Derfor var Fødevarestyrelsen stadig ikke tilfredse med indehaverens sporbarhedsdokumentation, og det resulterede i en sur smiley.

Det vækker undren hos Duc Vuu Linh, som i rapporten er citeret for følgende:

- Jeg forstår ikke, at jeg skal lave dette regnskab, når jeg altid kan vise fakturaer på alle mine varer.

Odder Avis har af flere omgange forsøgt at indhente en uddybende kommentar fra indehaver af Asia Råvarer, Duc Vuu Linh, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens har mere eller mindre lukket transfervinduet: Disse to punkter gør cheftræneren tilfreds med udbyttet

Hedensted

Kok fra Kolding skal drive sognegården videre

Annonce