Annonce
Horsens

Forundring over tyveri fra Vær Kirke: Tingene er jo ikke noget værd...

De to store lysestager til alteret er fra 1550 og ser sådan ud.

Horsens: Næst efter vrede og irritation over, at ukendte gerningsmænd har lænset Vær Kirke for dåbsfad, kande og lysestager, er det følelsen af forundring, der trænger sig på hos personalet.

For hvad tror tyvene egentlig, at de kan få for tingene, funderer både sognepræst Gudmund Rask Pedersen og graver Frank Rosendahl Poulsen.

De stjålne værdier har en stor affektionsværdi og er uerstattelige for Vær Kirke.

Men tingene er lavet i messing. Tilsammen vejer de vel 50 kg, og salgsværdien af et kg messing er måske 10-20 kr., mener graveren.

Der er altså ikke udsigt til nogen stor gevinst ved at sælge kosterne som metal.

Hvis tyvene skulle have planer om at sælge effekterne, bliver det heller ikke helt let.

- Jeg ved ikke, hvor de tror, at de komme af med det, siger Gudmund Rask Pedersen.

- Nej, de skal i hvert fald til udlandet for at afsætte det, mener Frank Rosendahl Poulsen og tilføjer:

- Det er ikke kun kirken, de har stjålet fra. Det er alle sognets børn. Dem, der skal døbes fremover, er blevet berøvet deres dåbsfad. Konfirmanderne er blevet døbt i det dåbsfad...

Annonce

Fik ikke altersølvet

Alle glæder sig dog over, at det ikke lykkedes tyvene at få fingrene i kirkens altersølv, der er forsvarligt låst inde i to værdiskabe.

Som vi har fortalt, gjorde tyvene sig ellers store anstrengelser og medbragte en vinkelsliber. Med den skar de hængslerne til begge skabe over, men kom ikke ind.

Derfor ærgrer kirketjener Lisbeth Skovgaard sig også over, at de ikke opbevarede dåbsfadet bag lås og slå. Det gjorde de tidligere.

- Men vi bruger det så meget, så det vil blive et værre slæb frem og tilbage. Derfor stod det bare fremme, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce