Annonce
Danmark

Forundersøgelse af Kattegat-forbindelse udskydes til 2022

Kritikere af en mulig fast forbindelse over Kattegat hæfter sig blandt andet ved, at det sandsynligvis vil betyde en motorvej over Samsø. (Arkiv). Foto: Bob Strong/Reuters
Indledende undersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat skulle være klar i år, men det sker først i 2022.

Færdiggørelsen af en forundersøgelse til en fast forbindelse over Kattegat udskydes til foråret 2022. Det oplyser Transportministeriet.

Den skulle have været færdig inden udgangen af 2021.

Udskydelsen skyldes, at effekter af regeringens infrastrukturaftale, der blev indgået tidligere i år, skal indregnes i undersøgelsen.

Annonce

- Flere projekter i infrastrukturplanen kan få betydning for den forventede trafik på en mulig fast forbindelse over Kattegat, og det er vi selvfølgelig nødt til at tage højde for i beregningerne.

- Der er tale om et meget stort projekt, og det er vigtigt, at vi har et solidt grundlag, så vi kan få en grundig diskussion af forbindelsen og i sidste ende træffe beslutning om fremtiden for projektet, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Forundersøgelsen blev startet af den tidligere regering. Den bliver udført af Vejdirektoratet, det offentlige selskab Sund & Bælt og Trafikstyrelsen.

Forundersøgelsen kigger både på muligheden for en ren vejforbindelse og en vej- og jernbaneforbindelse. Oplægget til forbindelsen er, at den skal være brugerfinansieret - altså betale investeringen og vedligeholdelsen ind via broafgift.

Pressemeddelelse fra Transportministeriet

Ifølge Kattegat.dk, projektets hjemmeside, estimeres en vejforbindelse at koste 62 milliarder kroner og en kombineret vej- og jernbaneforbindelse 136 milliarder kroner.

Tilhængere af projektet fokuserer på, at en fast forbindelse vil give markant kortere rejsetid mellem Aarhus og København både i bil og tog, binde Danmark mere sammen og mindske trængslen over Fyn.

Modstandere fokuserer på prisen, at en forbindelse ikke vil forbinde større befolkningsgrupper set i et større perspektiv end dansk, og at det sandsynligvis vil betyde, at man anlægger motorveje gennem noget af den mest sårbare natur - eksempelvis over Samsø.

- I området ved Kattegat er der for eksempel rigt på såkaldte Natura 2000-områder, som er særligt beskyttede naturområder.

- Det skærper nødvendigheden af at finde frem til de løsninger, der påvirker områderne mindst muligt, fremgår det af Kattegat.dk.

/ritzau/

Kattegat.dk
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Seneste plus

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Annonce