Annonce
Horsens

TV2: Forum Horsens var det naturlige valg til X Factor-finalen

Lyden, akustikken, størrelsen, de gode faciliteter og det gode samarbejde med Horsens & Friends lyder nogle af argumenterne for, at der er lavet stribevis af store tv-produktioner i Forum Horsens, som fredag dannede en flot kulisse for afviklingen af X Factor-finalen. Foto: Morten Pape
Flere år med et godt samarbejde med TV2 lå bag valget af Forum Horsens til afviklingen af X Factor-finalen. Og selv om der ikke er yderligere aftaler om tv-shows i kalenderen, er der håb og forventning om flere.

Horsens: Forum Horsens var det naturlige valg, da TV2 skulle vælge stedet for afviklingen af årets X Factor-finale, som fredag blev sendt direkte fra Forum Horsens.

Det fortæller TV 2's underholdningsredaktør Dorte Borregaard.

- Vi vil rigtig gerne ud i landet, og her er gode faciliteter. Forum Horsens er hverken for stor eller for lille, og så har vi rigtig gode erfaringer efter at have afviklet "Vild med dans"-finalen fem år i træk i Forum Horsens. Vi har et rigtig godt samarbejde med Horsens & Friends, og alt kører virkelig godt, så vi er yderst tilfredse, lyder rosen fra underholdningsredaktøren.

Hun nævner også den geografiske beliggenhed som et plus - Horsens kan nemt nås fra hele landet.

Om der er flere tv-produktioner på bedding samme sted i samarbejde med TV2, kan hun dog ikke sige noget om.

Får tingene til at fungere

Den første store tv-produktion, som blev afviklet i Forum Horsens, var i 2004 i forbindelse med indvielsen af stedet.

Dengang var det et stort gallashow, som DR viste til seerne hjemme i stuerne.

Siden er det gået slag i slag med store, musikalske liveudsendelser på DR og TV2 sendt fra Forum Horsens. Heriblandt fire gange Dansk Melodi Grand Prix, fem "Vild med dans"-finaler og nu en X Factor-finale.

I Horsens har de tætte samarbejdspartnere nogle bud på, hvorfor Forum Horsens bliver valgt til.

Det handler blandt andet om den erfaring, der er bygget op gennem årene.

- Når fotografen snakker om kabeltræk og position, så ved vi, hvad det handler om. Hvis man ikke har lavet en tv-produktion i den her størrelse før, så bliver det en lang aften, fortæller Erik Munk Jakobsen, Horsens & Friends, som er den faste, lokale samarbejdspartner ved de store produktioner.

Desuden kan Horsens ifølge Erik Munk Jakobsen levere en jysk forståelse for at få tingene til at fungere.

- Og så har vi en sal, der er intim. Når folk har været her, taler alle om en intens stemning, og publikum får en oplevelse af at sidde tæt på det hele.

Gode faciliteter, god lyd og akustik lyder forklaringen også fra Forum Horsens-direktør Jørn Juul, som udpeger Horsens & Friends og deres sponsorer som helt afgørende for at kunne trække den slags arrangementer til byen.

Branding af Horsens

Erik Munk Jakobsen og Jørn Juul er enige om, at branding er en kæmpe gevinst for Horsens ved at lægge hus til de store tv-produktioner.

- Jo flere gange, der bliver sagt Horsens på landsdækkende tv, jo bedre.

At der ikke bliver tjent de store penge på afviklingen, betyder derfor mindre.

- En del af indtægten er markedsføring af Horsens, så det er hele byen, der har glæde af det. Og jeg tror da, der kommer flere tv-produktioner. Hvorfor skulle det stoppe nu, siger Jørn Juul, der dog ikke har nogle konkrete aftaler i kalenderen.

Også Erik Munk Jakobsen er optimistisk.

- Lad os nu se, om vi ikke skal have sådan en X Factor-finale næste år, lyder det lunt.

For Horsens er klar.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce