Annonce
Horsens

Forum Horsens lægger igen scene til en Abba-hyldest

Horsens har jævnligt besøg af ABBA-show - og hver gang trækker det svenske bands iørefaldende sange masser af tilskuere. "The Show - A Tribute to Abba" slår bl.a. på, at de to kvinder i front ikke bare ligner de originale Abba'er, men også synger som dem. Pressefoto

Horsens & Friends henter 2. november "The Show - A Tribute to Abba" til byen.

Horsens: Tilbage i december 1977 sagde Abba "Thank You for the Music" - og den tak gælder den i dag, for det svenske firkløvers iørefaldende sange samler stadig publikum over hele verden.

Musikken holdes i live af talrige Abba-kopishow, bl.a. "The Show - A Tribute to Abba", som lørdag 2. november kan opleves i Forum Horsens.

Bag det lokale arrangement står Horsens & Friends.

Herfra fremhæves, at den officielle, internationale Abba-fanklub har udnævnt netop dette show til den bedste Abba-hyldest i verden. En status, der understreges af, at showet har turneret i 18 år med mere end 700 koncerter og et samlet billetsalg, der har passeret de to millioner.

Annonce

Masser at synge med på

"The Show - A Tribute to Abba" fortæller hele historien om de fire svenskere, som i 1974 vandt det europæiske Melodi Grand Prix med "Waterloo".

Herfra udviklede sig et pop-eventyr, som målt i pladesalg placerer Abba helt i toppen. For selv om Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad lukkede deres fælles historie ned i 1982, sælger musikken stadig, og det anslås, at det samlede pladesalg ligger omkring de 200 millioner.

"Thank You for the Music" og "Waterloo" fik undervejs følgeskab af en lang række syng-med-titler, bl.a. "So Long", "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do", "SOS", "Bang-A-Boomerang", "Mamma Mia", "Fernando", "Dancing Queen", "The Winner Takes It All" og "Super Trouper".

Mange af dem tager "The Show - A Tributo to Abba" med til Horsens. Billetsalget er sat i gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce