Annonce
Kultur

Fortællingernes Tårn nærmer sig virkeligheden

Fortællingernes Tårn er inspireret af de mange forskellige myter, historier og sagn, der er opstået på egnen omkring Gludsted. Illustration: Steen Rasmussen
Nyt kunstprojekt skal hylde og illustrere dramatiske fortællinger om Gludsted.

Gludsted: Styregruppen bag The International Art Workshop i Gludsted har som tidligere omtalt besluttet at stoppe med workshoppen, men gruppen er godt i gang med sit nyeste projekt - Fortællingernes Tårn - der vil supplere Gludsteds øvrige skulpturer i det åbne land.

Billedkunstneren Steen Rasmussen fra Ry  - der i alle årene har været en af tovholderne i kunst-workshoppen - har med støtte fra Statens Kunstfond lavet skitser til Fortællingernes Tårn.

Det bliver seks meter højt og som skal opføres i laserskåret cortenstål med otte sider. Tårnet skal oplyses, så illustrationer på siderne vil fremstå som mørke stregtegninger.

Annonce

Og der bliver også lyd. Ved hjælp af QR-koder kan publikum med deres mobiltelefoner høre 88-årige Edvard Helms fortælle de originale historier, der danner baggrund for illustrationerne.

En frise med forskellige Gludsted-historier. Nogle er fra nyere tide, andre er meget gamle. Illustration: Steen Rasmussen

Det er ofte nogle drabelige fortællinger. Blandt andet om Druknesø i Gludsted Plantage, hvor en handelsrejsende angiveligt blev druknet af en kromutter for 200 år siden, og myten om Isenbjerg-trolden, pudsige beretninger om Gludsteds tilblivelse, en påkørsel af kirkegårdsmuren og mange andre historier og anekdoter.

- Det er unikke fortællinger, der skal bevares, og det er historier, der er med til at give Gludsted sin identitet, siger Steen Rasmussen.

- Og det er jo klart, at turister, der vil besøge Isenbjerg eller Gludsted Plantage, kan få stor fornøjelse af at stoppe op og lytte til historierne, siger han videre.

Et samlingssted

Tårnet skal placeres i udkanten af Gludsted ved indfaldsvejen til Gludsted Plantage.

Udover at blive en alternativ turistinformation og en slags egnsarkiv med fortællingerne, så bliver området omkring tårnet et samlingssted med borde og bænke, og det kan være et udgangspunkt for ture i plantagen og landsbyen.

Fortællingernes Tårn har allerede modtaget støtte fra Statens Kunstfond, Ikast-Brande Kommune, Vejle Amts Folkeblads Fond og flere andre.

Projektet har fortsat brug for økonomiske midler, understreger Jane Henneberg, der er en af tovholderne. Men hun siger også, at projektet er sat på skinner.

- Vi har sagt "go". Det kører, og vi regner med at kunne holde indvielse i slutningen af september eller begyndelsen af oktober, siger hun.

Prisen er ikke fastlagt endnu, blandt andet fordi man endnu ikke har en fast pris på det stål, der skal bruges.

Man kan se mere om tårn-projektet på hjemmesiden www.the-international-artworkshop.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce