Annonce
Læserbrev

Fortæl, at I har lempet på udlændingeområdet, fordi statsministerposten vægtes højere end danskernes velfærd og tryghed

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt ned i støvet socialdemokraterne er villige til at bukke sig for De Radikale.

Læserbrev: Jeg finder det overordentlig trist, at socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen bidrager til befolkningens voksende politikerlede.

S har gennem de seneste fire år foregøglet befolkningen, at man ville fastholde den stramme udlændingepolitik, som blå blok og især Dansk Folkeparti var garanter for.

Allerede efter valget begyndte lempelserne, og nu, hvor finansloven er færdigforhandlet, bryder vælgerbedragene ud i lys luge.

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt ned i støvet socialdemokraterne er villige til at bukke sig for De Radikale.

Nu sender S så deres finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, ud for at camouflere lempelserne med en historiefortælling om, at lempelserne skam intet har med udlændingepolitikken at gøre.

Nej, vælgerne må forstå, at lige præcis disse lempelser henhører under erhvervspolitikken.

Kære venner i Socialdemokratiet, sig det nu, som det er.

Fortæl, at I har lempet på udlændingeområdet, fordi statsministerposten vægtes højere end danskernes velfærd og tryghed.

Fortæl at de ældre næsten ingenting får, men til gengæld får de afviste bekvemmelighedsflygtninge og deres børn bedre forhold (ja, så skal de jo nok rejse).

Fortæl dog danskerne, at I endnu en gang åbner op for importen af udenlandsk arbejdskraft, hvilket medfører et øget pres på danskernes løn og arbejdsvilkår.

Fortæl dog, at I hellere vil bruge pengene på kvoteflygtninge fremfor Arne og andre, der op til og under valgkampen blev stillet i udsigt, at de kunne trække sig tidligere tilbage efter et hårdt arbejdsliv.

Annonce
Michael Nedersøe. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Bestseller: "Intet nyt under solen"

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce