Annonce
forside

Forsvundet: De ledte efter Lisbet Nielsen i ni år

Østjyllands Politi ledte forgæves i en sø på Djursland sidste år, men nu er der fundet ligdele af Lisbet Nielsen et andet sted nær Aarhus Lufthavn. Arkivfoto: Jens Thaysen

En del af mysteriet om den forsvundne kvinde er løst. Den drabsmistænkte i sagen begik selvmord, inden han kom for retten.

Aarhus: I 2009 forsvandt 46-årige Lisbet Nielsen sporløst fra sit hjem i Risskov. Hun boede på Engholms Allé i Risskov, hvor hun senest blev set 23. oktober om aftenen.

Familien meldte hendes forsvinden til politiet, og efter kort tid blev Lisbet Nielsens kæreste, Bjarne Østergaard Madsen, anholdt og sigtet for drab på sin tidligere samlever.

Han var blevet set siddende næsten ubevægelig i tre timer i en bil ved en tankstation i Herning. Bagefter gjorde han bilen grundigt ren.

Manden var tidligere blevet dømt for at kvæle to kærester og frikendt for et drabsforsøg. Efter det andet drab fik han en diagnose på skizofreni og en psykiatrisk behandlingsdom. Efter en årrække blev han sluset ud i samfundet.

Annonce

Anholdte begik selvmord i cellen

En time før, Bjarne Østergard Madsen skulle for en dommer i et grundlovsforhør, hængte han sig med et lagen i sin celle.

Han fortalte ikke noget til politiet. Men efterforskning af hans mobiltelefon viste, at han havde kørt rundt på Djursland, den nat Lisbeth Nielsen forsvandt.

På det grundlag blev flere søer og andre steder gennemsøgt. Det lykkedes aldrig at finde de jordiske rester af Lisbet Nielsen.

Sidste år fik politiet et tip, som førte til, at en sø tæt på Aarhus Lufthavn blev pumpet tør og gennemsøgt uden held.

Men i søndags var en gruppe jægere på jagt nær lufthavnen, og en hund fik færten af noget ved et tidligere militært anlæg. Politiets undersøgelser har siden fastslået, at det er dele af liget af Lisbet Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce