Annonce
Østjylland

Forsvarets bomberyddere blev kaldt til Endelave: Sprængstof og ammunition fundet i dødsbo

Arkivfoto.
Der ventede noget af en overraskelse i et dødsbo på Endelave. I hjemmet blev der fundet ammunition, nitroglycerin, tændsnore, detonatorer og signalpatroner af ældre dato.

Endelave: Hvis man har hørt et brag i dag på Endelave eller set en helikopter lande på øen, har der ikke været tale om hverken krig eller optagelser til en actionfilm.

Tværtimod blev der foretaget en kontrolleret sprængning af et fund af gammel ammunition og sprængstof, der blev fundet i et dødsbo.

- Det er ikke noget, som politiet håndterer, så vi tilkaldte ammunitionsrydderne fra Forsvaret, EOD. På grund af ammunitionens og sprængstoffets alder og ustabilitet vurderede de, at det mest hensigtsmæssige var at foretage en kontrolleret sprængning på stedet, siger Jørn Bystrup, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

- Normalt skal der være en ambulance på standby, når man foretager sådan en sprængning, men det var jo vanskeligt, når vi har at gøre med en ø. Så i stedet havde vi lægehelikopteren derovre.

Annonce

Ingen dramatik

På trods af brag og helikopterlarm har der ikke været meget dramatik over situationen, lyder det fra vagtchefen.

- Det har nok virket mere dramatisk, end det egentligt var. Det opstår jo indimellem, at vi finder noget ammunition fra krigens tid, men det er heldigvis blevet sjældnere med tiden, siger Jørn Bystrup.

Vagtchefen kan ikke oplyse yderligere om dødsboet eller, hvem det var, som fandt ammunitionen og sprængstoffet. Han kan dog tilføje, at det er ulovligt at opbevare den slags i hjemmet.

- Vi holder jo aktioner, hvor folk kan aflevere den slags med frit lejde. Men der er desværre nogle fra den ældre generation, som måske har glemt, de har det liggende, eller gemmer det, hvis der skulle komme nogle nye fjender mod Danmark. Hvis politiet var kommet forbi og havde fundet det, så er det en klar overtrædelse af loven om våben og eksplosivstoffer. Sådan noget må man ikke have liggende, med mindre, man har en særlig tilladelse, siger Jørn Bystrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce